Spar penge på print med Brother

Spar penge på print med Brother

Her ved min side står min snart halvgamle Dell farvelaserprinter, som jeg har været rigtig glad for. Udskriftskvaliteten er bestemt i orden, og prisen taget i betragtning har denne laserprinter altid været et godt køb (jeg mener jeg gav omkring 1.300 kroner for den i sin tid).

En af udfordringerne ved print er netop prisen. Det er ikke altid lige billigt at printe et farvefoto på en A4-side, og hvad er egentlig billigst? Farvelaser eller blækprinter? Jeg har altid hældt til at farvelaseren er billigst, men nu er Brother ude med en printer, hvor firmaet postulerer at du kan spare op til 74% ved at skifte til deres lille ny alt i én printer.

Meget billig print

Den hedder Brother DCP-J785DW, og det specielle er at den kan rumme blæk nok til 2 års forbrug. Nu er alt jo relativt, så forvent ikke at den kan udskrive de næste 2 år døgnet rundt. Det er en printer, som er den del af den såkaldte inkbenefit familie, hvor der er fokus på blæk-forbrug.

Ifølge en pressemeddelelse kan dine udskrivninger gøres vældigt billigt: 8 øre i sort/hvid og 53 øre i farver. Hertil skal siges, at du lige skal lægge momsen på 25 procent til. Den klarer du lige selv, ikke …

Hvem kan have glæde af sådan en alt i en printer? Jo, det er klart at den moderne kernefamilie med skoleparate børn med stor sandsynlighed godt kan bruge sådan en bandit. Det samme gør sig vel gældende for små virksomheder, som min egen for eksempel, som konstruerer WordPress hjemmesider til andre virksomheder. For den store virksomhed vil jeg stadig slå et slag for, at man investerer i større kopi-printmaskiner.

Fornuftig pris på printer

Prisen på Brother DCP-J785DW er efter min mening ikke afskrækkende. Den ligger nemlig på lige under de 1.700 kroner, hvilket giver en pris på 1.359 kroner uden moms. Bag den billige pris pr side ligger store blækpatroner gemt. I denne printer har Brother opgraderet på den fysiske størrelse, hvilket betyder at større blækpatroner indeholder mere blæk. Logik, ikke sandt?

Dermed kan du udskrive op til 2.400 sider i sort/hvid eller 1.200 sider i farver, før der skal skiftes til en ny blækpatron. Det svarer cirka til 2 års forbrug i en gennemsnitsfamilie. Når blækpatronen skal skiftes, behøver du ikke at frygte en mastodont-udskrivning. Den sorte blækpatron koster 234 kroner mens farvepatronen koster lige omkring 135 kroner.

Du får altså en maskine, som kan hele 3 ting: Scanne, kopiere og printe. Det spændende er at Brother DCP-J785DW tilsyneladende kan printe til kant, hvilket er meget nyttigt, hvis du for eksempel skal udskrive fotos eller hvis du har grafik helt ud til kanten. Her må mange ”hverdagsprintere” ganske enkelt give op. Du kan desuden udskrive på begge sider af papiret.

brother-traadloesprint1Trådløs udskrift

Når du pakker printeren ud og skal koble den til din computer eller til dit netværk, behøver du ikke at tænke på generende ledninger. Printeren kan kobles op trådløst via wifi, og ved hjælp af diverse apps kan du naturligvis udskrive direkte fra tablets og smartphones.

Og det går helt smertefrit. Da du naturligvis bor i et hjem med sikkerhedskode på dit wi-fi, skal dette password indtastes under installationen. Det er der ingen ben i. Herefter er printeren synlig for de enheder, som anvender husets trådløse netværk, altså husets wi-fi.

Hvad betyder det så? Jo, disse enheder har pludselig adgang til den trådløse printer fra Brother. Du kan altså printe direkte fra din iPhone eller Android smartphone, hvis du har hentet Brothers print-app ned til din smartphone. Helt konkret er det altså betydeligt lettere eksempelvis at udskrive et billede fra din telefon. Det hele ordnes via appen, og det foregår trådløst – ingen generende ledninger og konfigurationer.

Her i huset har det i lang tid været kutyme, at vi skulle sende et foto fra telefonen til en e-mailadresse. Denne e-mailadresse blev så åbnet på husets stationære computer, som var USB-koblet til vores elskede Dell laserprinter. Herefter kunne vi printe billedet. Med denne trådløse Brother DCP-J785DW er tingene blevet betydeligt lettere.

Praktisk scanner

Nu er det ikke hver dag, at jeg har brug for at scanne noget ind på computeren, men en gang imellem er det ganske praktisk. I går skulle knægten i huset indsende et dokument med hans underskrift på. Det klarede han ved sit skrivebord, hvorefter han scannede papiret ind, hvilket betød at han ret hurtigt derefter kunne indsende papiret elektronisk som vedhæftet fil – med underskrift på.

Nuvel, jeg ved godt at mange bruger deres kamera til at ”scanne” papirer, men det er nu ret lækkert at man kan få en ”klar” kopi scannet direkte ind, så man slipper for dårligt lys, mærkværdige underlag og deslige, hvis man bruger fotoscanningsmetoden.

Scanneren betyder også at du kan fotokopiere på maskinen. Jeg ved ikke hvor mange dette er aktuelt for, men for det lille kontor eller den lille forening med enkle fotokopieringsopgaver er det jo indlysende smart, at Brother DCP-J785DW også kan klare den detalje.

Bekvemt, nemt og økonomisk

Men tilbage til prisen for denne Brother DCP-J785DW. Nyprisen er som før skrevet 1.699 kroner inklusiv moms, hvilket ikke afskrækker mig, når jeg i den lange ende sparer penge på blækpatroner. Det er jo ingen hemmelighed, at det er patronerne, som ofte får budgettet til at løbe løbsk.

Den sorte patron til Brother DCP-J785DW koster 234 kroner, mens de 3 øvrige farver – gul, cysn og magenta – koster 135 kroner stykket.

Det er blevet tid til at jeg skal tage afsked med min elskede Dell farvelaser. Den har jeg været utroligt glad for. Ikke desto mindre er jeg glad for mit nye bekendtskab. Brother printeren er langt mere elegant og mindre klodset at se på, og lydniveauet er et helt andet, når der printes.

Og så er det altså ekstremt bekvemt, at alle i huset nu har adgang til print, uden at de skal være koblet på USB printeren. Alt foregår trådløst via bærbare computere, tablets og smartphones. Det er da vældig smart.

www.brother.dk/printers/all-in-one-inkjet/dcp-j785dw

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.