iMac Pro for voksne

iMac Pro for voksne

Et af de computermæssige vidundere. Det er nok den umiddelbare holdning jeg har til den imponerende iMac computer, som Apple frigav for år tilbage. iMac er sådan en praktisk stationær maskine, hvor det hele er samlet under ét og samme tag. Altså får du både skærm og hardware i én og samme kasse.

Nu er Apple ude med en stribe pressemeddelelser, hvoraf den ene handler om en ny iMac, nemlig iMac Pro, som sendes på markedet til december 2017. Når ordet Pro hæftes på et af Apples produkter, kan man godt gøre sig den ulejlighed at tjekke efter en ekstra gang.

Teraflops – hvad er det?

iMac Pro er altså det nyeste skud på iMac stammen, og maskineriet er udviklet til professionelle brugere med arbejsopgaver, hvor der kræves processorkraft og RAM. Retina skærmen er på 27 tommer og den indbyggede Xeon-processorer magter op til 18 kerner og grafisk ydeevne på op til 22 teraflops. Speicifikationerne generelt for computeren betyder, at de fleste krævende grafiske opgaver er lige til højrebenet. Kabinettet på den nye computer fraApple er holdt i space grey (rumgrå?)

– Vi er meget begejstrede for at kunne give udviklere og kunder et smugkig på iMac Pro. Det bliver vores hurtigste og mest kraftfulde Mac nogensinde, og for første gang får en iMac ydeevne i arbejdsstationsklassen, siger John Ternus, Apples Vice President of Hardware Engineering.

Og så er der prisen for iMac

– Vi har redesignet hele systemet og skabt en helt ny termisk arkitektur for at få en ekstraordinær ydeevne ind i det elegante, lydsvage iMac-kabinet, som vores kunder elsker. iMac Pro er et kæmpe skridt fremad, og der har aldrig eksisteret noget lignende, siger han i pressemeddelelsen.

iMac Pro har den nye Radeon Pro Vega GPU, som yder den mest avancerede grafik på en Mac nogensinde. Med en processorkerne og op til 16 GB indbygget HBM2-hukommelse giver iMac Pro med Vega GPU’en en enestående ydeevne på op til 11 teraflops til 3D-rendering i realtid og levende VR med høj billedfrekvens. Ved half-precision, der er perfekt til maskinlæring, giver iMac Pro en utrolig ydeevne på op til 22 teraflops.

Den amerikanske pris kommer til at ligge på cirka 5.000 dollars, altså sådan cirka 35.000 danske kroner.

Historik: iMac blev født i 1998, og blev hurtigt en af Apples mest populære computere. I løbet af årene har iMac skiftet udseende nogle gange, og især den første huskes af mange på grund af ægformen og det imposante billedrør. Senere blev alle væsentlige hardwarestumper placeret bag fladskærmen.

www.apple.com/imac-pro

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.