Fem skidegodtske fredagslinks

Fem skidegodtske fredagslinks

Den sidste skurk i Olsen Banden er sovet ind. Benny slap taget og har altså nu beriget andetsteds med sin deltagelse sammen med Egon og Keld. God rejse, Benny. Og stor tak for den sprudlende underholdning som og de to andre bidrog med igennem en række strålende familiefilm.

Selv i Tyskland gik det op for befolkningen, at Olsen Banden var helt unik, og at denne fantasifulde bande kunne noget som andre slet ikke var i nærheden af. De 3 karakterer udgjorde en trio, som verden ikke har set magen til siden – og det kommer formentlig heller ikke til at ske.

Film i dag er af en anden kaliber. Dels er der sket en masse spændende ting i skuespillerfaget, og dels er teknikken en helt anden, end da Balling & co skød scenerne. Jeg skal straks skynde mig at sige, at jeg ikke har en hujende fis forstand på den slags, så jeg må hellere sige, at jeg forestiller mig at der er sket en masse på feltet.

I det hele taget er teknologien jo blevet pænt udbredt i samfundet. Det sker i vuggestuer, hvor forældre nu deltager lystigt i livet via en vuggestue-app. En slags Facebook for vuggestuefreaks. Det sker i børnehaven, hvor tøndebånd er udskiftet med iPads. Og det sker i skolen, hvor eleverne fratages deres smartphones, inden de går til time.

Teknologi overalt

På min arbejdsplads bruger vi også nymodens teknologi. Jeg sidder hver dag ved en computer, og somme tider sender jeg noget igennem netværket. Det lander i en printer, hvor jeg fysisk får et stykke papir mellem hænderne. Og skal det gå vildt for sig, kan jeg finde på at sende en elektronisk besked til et andet menneske, som sidder mere end 3 km væk.

Mange cykler er udstyret med cykellygter og GPS, og vores Toyota er næsten én stor computerenhed, hvor vi er fodret med alverdens tekniske sager. Et tryk på en knap fortæller os for eksempel, at bilens batteri lades op, når vi bremser. Og det ses visuelt i en meget kreativ animation.

Olsen Banden var også kreative. Da de skød disse enestående film, havde de ikke alverdens teknologier til deres rådighed. I stedet blev der brugt balloner, dynamit og legetøjstanks til at begå store kup. Olsen Bandens optræden på lærreder og skærme var et gedigent hit, og det vil filmene blive ved med at være.

Og fredagen melder således om 5 gode fredagslinks, som handler om så spændende ting som webshop med garn, Olsen Banden, Facebook søgning, Radio 24 Syv og gratis billeder.

www.garnoteket.dk: I Garnoteket handler det om garn i gode kvaliteter, i masser af farver og med en masse god rådgivning inden for opskrifter, strik, hækling, broderi og knipling.

www.radio24syv.dk: Danmarks bedste taleradio. Personligt lytter jeg i disse sekunder til Fede Abes Fyraften med Anders Lund Madsen. Journalistik på højt, humoristisk plan.

www.nordiskfilm.dk: Besøg Nordisk Film og se hvad de har gang i. Tjek blandt andet menupunktet Rundvisning. Her finder du info om en Olsen Banden særudstilling.

www.peoplefindthor.dk: Øjvind Søgaard Andersen har opfundet denne geniale søgemaskine til Facebook, hvor det måske er nemmere at finde bestemte personer dér.

www.pexels.com: Her finder du gratis billeder, som du kan bruge til lidt af hvert.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.