Fem kurrende fredagslinks

Fem kurrende fredagslinks

Nyd weekenden, venner, for i næste uge bliver det koldt. Igen. Det står der i BT, og så passer det. Måske. Men en vejrmand – en såkaldt meteorolog – påstår altså at vi godt kan risikere nattefrost i næste uge. Så bliv inden for om natten.

Det kan de ikke tillade sig, de personer der er en del af Sirius Patruljen i Grønland. De skal stå standby dag og nat. Det gælder statens sikkerhed. Og folkets. Jeg følger med interesse med i en serie på 4 afsnit, der handler om forholdene for disse jernmænd i Grønland.

Det kræver mod og mand hvis man skal være en del af patruljen. Det er hverken for tøsedrenge, kyllinger eller skvadderhoveder. Der skal stål i tænderne, og så skal man være parat til lidt af hvert. For eksempel at skovle sne midt om natten, når man skal fra hytten til tutten.

Og så er det koldt. Bidende koldt. Hvis vi går og klynker herhjemme over en bitte nattefrost, burde man være tvunget til at opholde sig et døgn i Nordøstgrønland. Der kan man tale om kulde. Og frost. og barske betingelser.

Barske betingelser for X Factor

Barske betingelser oplever de også i X Factor, programmet hvor Danmarks syngende talenter bliver vejet og måske fundet for lette. Det har været en gedigen succes igennem mange år, men ifølge BT mister programmet seere, og så må det passe.

Jeg har fulgt programmet længe, og jeg skal da forsigtigt indrømme, at jeg ikke længere slubrer underholdningen i mig som tidligere. Måske er jeg blevet mæt. Måske er jeg begyndt at gennemskue, hvad programmet egentlig handler om. Måske dit. Måske dat.

Ikke desto mindre er det fredag, og i aften vil jeg sidde hjemme i min stue med brændeovnen tændt. Måske. Og se fjernsyn – eller endnu bedre: lytte til musik. I eftermiddag henter jeg min 5 LP box med Steven Wilson. Den tror jeg at Lillemor skal underholdes med. Men jeg bliver nok klogere.

Denne uges fredagslinks peger på labre sager til hjemmesidenørder, for eksempel gratis fotos og billeder, baggrunde, farvesammensætninger og søgeordsværktøjer. Og så et møbel sidespring.

www.unsplash.com: Unsplash er stedet hvor du finder gratis fotos. Doneret af flinke fotografer fra hele verden.

www.webgradients.com: Webgradients er et sted på nettet, hvor du kan finde smukke baggrunde til eksempelvis hjemmesider og brochurer.

www.colorhunt.co: Hvis du mangler inspiration til farveskemaer, for eksempel hvis du arbejder med hjemmesider, så kast et blik på Color Hunt.

www.searchvolume.io: Hvor populære er bestemte søgeord og -sætninger? Hvor mange googler et ord som festsange hver måned i Google? Omkring 3.600 i gennemsnit.

www.bo-bedre.com: Bo Bedre Møbelhus i Esbjerg frister med lækre sager. Måske er det på tide at få skiftet sofaen ud, så vi sover bedre til X Factor …

www.pedermost.dk: Her handler det om musikundervisning i Svendborg

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.