YouTube alternativ: DTube

YouTube alternativ: DTube

YouTube er en af verdens mest sete hjemmesider. Hver dag tuner millioner af mennesker ind på kanalen og slubrer den ene video i sig efter den anden. YouTube startede som et projekt i 2005, og i dag uploades 300 timers video. Altså i minuttet. Man anslår at 5 milliarder videoklip ses hver evig eneste dag. Og det sker via de cirka 30 millioner mennesker, som besøger YouTube dagligt.

Det er nu mest mænd, der er pjattede med at stene foran YouTube. Viser undersøgelser, og det foregår i stigende grad på smartphone. Kanalen er tilgængelig i 88 sprog, og hvis du overvejer at lægge en video op, så sørg for at starten er ekstrem god. Folk forlader nemlig videoklip inden for de første 10 sekunder, hvis den ikke fænger. Kilde: FortuneLords.

Video og P2P

Så hvorfor overhovedet overveje at starte et alternativ op til YouTube? Giver det mening? Ja. Bestemt. Hvis du spørger folkene bag kanalen DTube. De forsøger nemlig at sætte gang i et decentraltstyret websted, hvor peer-to-peer atter vender tilbage på folks læber. P2P var blandt andet det, som var ideen bag en tjeneste som Napster, hvor folk dele musik med hinanden.

DTube er reklamefrit område, og du slipper altså for irriterende 10 og 20 sekunders videoer med produkter, som ikke interesserer dig. Og det frie valg, hvor ingen skal bestemme hvad der er tilladt, og hvad der ikke er, prioriteres. Men hvad kan man så opleve hos DTube?

En lørdag eftermiddag surfede jeg ind på stationen, hvor du får tilbudt hotte videoklip, trendy videoklip, nye videoer. Du kan også klikke op i venstre hjørne, hvor hamburgermenuen folder sig ud og giver adgang til populære tags. Du kan med andre ord bruge nogle af disse tags (søgeord) som inspiration til de videoklip, der venter på dig.

Søgning efter kattevideoer

Du kan naturligvis også søge efter videoklip, som har din interesse. Kattevideoer er jo populære, så det søgte jeg naturligvis efter. Et klip med en kat på et klaver tonede frem, men skuffende stod siden bare og loadede. Det skete også med andre videoklip, men generelt fungerer det glidende og udmærket.

Hvis du agter at smide et videoklip op på DTube, skal du oprette en konto hos Steemit.com. Det er gratis. Når dette er på plads, uploader du din video. Hvis den bliver et hit, kan du blive rig. Man opnår nemlig dollars på kontoen pr afspilning og pengene afregnes i kryptovaluta. Vær forberedt på en lang session, hvis du forventer at tjene tusindvis af skillinger på DTube.

Nå, nu har jeg været derinde og jeg har endda forsøgt at oprette en konto. Så ser vi, hvad der sker. Jeg tror nu alligevel at mine fremtidige videoklip med Steven Wilson kommer til at finde sted på YouTube. Trods reklamer. Ps. Bemærk domænet 😉

https://d.tube/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.