Verdens tyndeste bærbar computer

Verdens tyndeste bærbar computer

Når folk i dag anskaffer sig en computer, er det ofte en bærbar computer, der peges på henne i butikken eller i den virtuelle indkøbskurv på internettet. Den bærbare computer har mange fordele, og man kan jo altid koble skærm, mus og tastatur til, hvorefter den i princippet fungerer som en stationær computer.

Disse linjer forfattes på en stationær computer, men skulle jeg i dag ud at anskaffe en ny Windows pc, ville det formentlig blive en bærbar af slagsen. Og måske den kommende lille ny fra HP. Til sommer lander HP Spectre 13 i Danmark, og der er god grund til lige at kaste nogle kommentarer efter HPs kommende bærbare computer.

B&O højttalere

Hovedårsagen er at den er kåret som verdens tyndeste bærbar computer. Lad os lige kigge den kendsgerning efter i sømmene. Det er nemlig tale om en computer i CBC-fræset aluminium med en tykkelse på 10,4 mm, altså en tykkelse på størrelse med et godt gammeldags walkman batteri. Trods den beskedne størrelse har HP placeret Intel i5 og i7 processorer i apparatet.

Skærmens størrelse er på 13,3 tommer, og så har computeren indbygget højttalere fra B&O. Netop lyden er vigtig for mig, og jeg skal da huske at udtrykke skuffelse over den lydkvalitet der er i min stationære skærm: BenQ, som også pralede med at der var indbyggede højttalere fra B&O. Dåselyd. Om dåselyden også er til stede i den kommende HP Spectre 13 skal jeg ikke kunne udtale mig om.

Lys i tastatur og naturligvis SSD

HP Spectre 13 får lys i tastaturet, hvilket jeg kun kan bifalde. Netop lys i tastaturet gør det lettere at sidde og fabrikere arbejde i rum, hvor belysningen ikke er helt i top. Harddisken i maskineriet er naturligvis SSD, som i øvrigt er den eneste form for harddiske jeg gider at rode med. Batteri levetiden siger op til 9 timer på en opladning.

HP Spectre 13 er udstyret med 8 GB RAM. Og så er der jo prisen. HP Spectre 13 får en vejledende pris på knap 12.000 kroner, når den altså lander i Danmark i sommeren 2016. Skal du eje verdens tyndeste computer?

Se mere hos HP

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.