USB nøgle med PIN beskyttelse

USB nøgle med PIN beskyttelse

USB nøgler var i en årrække det foretrukne lagermedie for mig, når jeg skulle have data med på farten. USB nøglen overtog den status, som 1,44 disketter og cd-rom’er havde haft hidtil, men med USB pennens indtog blev det pludselig ekstremt nemt at have meget data med i lommen. At jeg så i dag foretrækker at have filerne i skyen, er en anden sag.

Kingston som er et af verdens mest anerkendte firmaer, der producerer USB nøgler, er nu på gade med en ny en af slagsen. I mine øjne skal man være pænt kreativ, hvis man fortsat tror på USB nøglens overlevelse i et samfund, hvor teknologien virkelig har fart på.

Pas godt på dine data

Det er jo ingen hemmelighed, at USB nøglen besidder én væsentlig skrøbelighed: sikkerhed. Hvis du mister din USB nøgle kan enhver proppe den i en computer og se indholdet. Det er lidt af det scenarie, der udspiller sig i den danske tv-serie Bedrag, der drøner henover de danske tv-skærme om søndagen i øjeblikket.

Kingston smider nu en ny type USB nøgle på markedet. Den hedder DataTraveler 2000, og der er tale om en krypteret USB nøgle som er udstyret med et fysisk tal tastatur, hvor en kode skal indtastes, før man får adgang til USB nøglens indhold.

Indhold krypteres automatisk

Nøglen er designet til IT professionelle samt forretningsfolk, som ofte har person- og erhvervsfølsomme filer og mapper med sig på farten. Her er DataTraveler 2000 en oplagt mulighed for at medbringe disse filer, uden at de nødvendigvis er i fare, hvis USB nøglen forsvinder.

Desuden krypteres indholdet på nøglen helt automatisk. Det betyder at data stadig er krypteret hvis en udefrakommende skulle have held til at taste den rigtige kode ind. Nøglen er bygget i aluminium, og den skulle være modstandsdygtig over for støv og vanddråber.

DataTraveler 2000 virker til både Windows, Linux, Android, Chromebook og Mac og fås i forskellige størrelser: 16, 32 og 64 GB. Der er 3 års garanti på USB nøglen, så det er måske sådan en fætter du skal have fat i, hvis du render rundt med personfølsomme data. Jeg kender ikke prisen på DataTraveler 2000.

www.kingston.com

Læs også

1 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.