Ud med museer – ind med elektronik

Ud med museer – ind med elektronik

Vores husven, Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér, sendte mig et link i december, hvor Morten gør opmærksom på nogle ret interessante tal fra Danmarks Statistik. Kort fortalt handler det om hvad vi danskere bruger penge og tid på.

Om nedenstående også er gældende for din situation er formentlig tvivlsomt, men lur mig om der ikke er noget, som passer temmelig godt på dig, din familie eller venner. Nettips er jo et medie, som synes mægtigt godt om elektronik, gadgets og it generelt, så jeg skal forsøge at plastre personlige betragtninger bag.

Billetter til biografture og den slags

Her er tallet fra 2004 til 2014 cirka status quo. Måske en lille smule faldende. Og det forstår jeg egentlig ikke. Selv om vi kan meget på vores computere (YouTube, Netflix, Dr.dk), så mener jeg at der er et kæmpe marked for at give os en på opleveren i biografsalene og teatrene. Mit bud er at antallet af den slags billetter vil stige de kommende år.

Computere, smartphones og tablets

Her stiger tallet helt enormt, og selv om vi jo godt ved at der købes mange færre computere, er det samlede tal i stigende form. Det er firdoblet siden 2004. Det overrasker ikke det mindste. Jeg kan ikke undvære min computer og smartphone. Og jeg bruger både Windows og Mac. Med tastatur. Og mus.

Mere aktiv sport – mindre tilskuer

Og så er vi ved at komme godt i form. Faktisk dyrker vi mere sport end hidtil, mens vi tilsyneladende ikke gider at bevæge os på stadions og idrætshaller. Det handler vel om den underholdning som vi ikke får de steder. I udlandet holder man en fest, når det lokale hold spiller. Ved at bringe holdet og spillerne tættere på tilskuerne, vil tallet stige.

Museer er yt – spil er in

Og så er der jo de danske museer som virkelig forsøger at forblive stærke i kampen om gæsternes penge. Men det er ulige svært. I stedet for at spendere løn på museumsbesøg og zoologiske haver vil vi hellere bruge penge på spil og hobbyartikler (hvad der så gemmer sig bag dette enorme begreb). Blødere sofaer og mere kvalitetskaffe vil måske gøre forskellen for de museer, der slås med faldende besøgstal.

www.danmarksstatistik.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.