Tricktyve – pas på dem

Tricktyve – pas på dem

Ja, der er jo godt gang i julehandlen i disse dage. Vi render på kryds og tværs af hinanden, fordi de sidste julegaver skal i hus, og mens vi spankulerer rundt i butikker og supermarkeder, har vi selskab af sultne tricktyve, der er ude efter vores penge. Derfor er der al mulig grund til at være ekstra opmærksom.

Man kan sige at hvis folk handler på internettet, undgår de snedige tricktyve i butikkerne, men da jeg gerne taler detailhandlens sag, synes jeg naturligvis at du skal købe dine gaver nede i de butikker, der er en del af dit byliv. Men lad os lige holde fokus på tricktyvene.

Brug inderlommen

En ekspert ved navn Sunny Cagara ved en masse om den slags. Han rådgiver politi og butikker vedrørende snedige tricktyverier, og han har netop kylet en pressemeddelelse ud, hvor der gives gode går mod lystige banditter og tyveknægte. Lad os se på nogle af disse tips.

Hold altid dine ting tæt ind til kroppen. Prøv at vænne dig til at bruge inderlommen, hvis du har sådan én. Det er det mest sikre sted at gemme dine penge i. Når du så står ved kassen, så sørg for at du ikke skilter med dine PINkoder. Skjul dem så vidt det er muligt. Enten ved kassen, hvor du betaler, eller ved automaten hvor du hæver penge.

Hvis der står personer ved siden af eller bagved, så smil til dem så de ved at du er opmærksom på dem. Du skal i øvrigt vide, at der er opfundet små varmesøgende kameraer i smartphones, så dine hemmelige koder kan lures af. Giftigt, ikke sandt?

Pas på kram og omfavnelser

Bemærk at du også skal vare dig hvis folk kommer lige tæt nok på dig. Det kan være et forsigtigt puf eller ligefrem en ægte krammer. Skab din egen sikkerhedsafstand og vær altid på vagt – også når du står i kø eller opholder dig i busser og tog.

– Det er ikke, fordi der sker mere kriminalitet end de sidste par år, men mange danskere har stadig ikke lært at se sig for. Når der er samlet mange mennesker for at møde nisser eller se juletræet blive tændt, bliver man nødt til at tage sine forholdsregler. Folk står tæt og er uopmærksomme, så de opdager tit ikke, hvad der sker af tyverier, når de mærker en berøring uden på vinterjakken, siger Sunny Cagara.

I øvrigt er han lidt af en entertainer. Han har for eksempel FN på sin kundeliste, og så hjælper han danske butikker til at minimere tricktyveri. Det er muligt at læse mere om foredragene og rådgivning på hans hjemmeside, som jo har det helt rigtige domæne, ikke sandt?

www.tricktyveri.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.