Teknologi til demente

Teknologi til demente

Mange af os bliver demente med alderen. Vi glemmer os selv og andre, og vi fader ind i en verden, hvor det der foregår udenfor udvaskes. Der er i den forbindelse brug for teknologi, som kommer demente mennesker til gode.

Nu dukker en ny teknologi op, som kommer ældre og demente til gode. De får øget deres livsglæde og tryghed, og det sker via en teknologi, som Cortex Consult og Parenti IVS er gået sammen om.Det handler hverken om robotstøvsugere eller chips, der skal hænges om halsen på folk.

Parenti Omsorgsskærm

– Teknologi til ældre eller mennesker med demens kan sagtens handle om tryghed, samvær og kommunikation, siger Jan Friis, salgs- og marketingdirektør i IT-virksomheden Cortex Consult, der sammen med iværksættervirksomheden Parenti IVS netop har præsenteret deres første fælles projekt: Parenti Omsorgsskærm. Der er tale om en trykfølsom computerskærm, som virker som en kombination af en postkasse, kalender, ur og diasshow for ældre og demente.

Cirka 90.000 danskere lever med en demenssygdom, og antallet stiger med godt 15.000 om året. Derfor er den nye teknologi særdeles velkommen. Alt er udviklet i samarbejde med ældre mennesker samt med mennesker, som er ramt af demens og/eller hjerneskade. Med den nye teknologi kan disse mennesker kommunikere med omverdenen på deres måde.

Slukker og tænder automatisk

Omsorgsskærmen er en trykfølsom skærm på 20 tommer. Den hænger typisk på væggen, og med skærmen har man adgang til mail, kalender, ur og diasshow, og du styrer hele molevitten med én knap. Pårørende, plejepersonale, frisøren eller lægen kan via e-mail eller sms sende beskeder og billeder til skærmen.

Herefter lyder en dejlig og behagelig tone og en ikon vises på skærmen. Når brugeren trykker på ikonen, åbnes beskeden og samtidig får afsenderen besked om, at modtageren har set beskeden. Hermed får brugeren et bedre overblik over sin dag. Dette sker via den indbyggede kalender.

Hvis der ikke sker det helt store fra omverdenen, drøner et diasshow igennem skærmen, hvilket for eksempel kan sætte gang i minderne hos brugeren. Om aftenen slukkes omsorgsskærmen automatisk, og den starter op om morgenen – helt af sig selv.

www.parenti.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.