Tech tendenser i 2020

Tech tendenser i 2020

Godt nytår, kære venner. Jeg håber I er kommet godt ind i 2020, og at I er ovenpå efter en ret voldsom nytårsnat med brandfolk og godtfolk i fare. Min holdning er i øvrigt at folk, der skyder med krudt efter andre mennesker, bør have strenge straffe.

Nå, nu skal det handle om teknologi og de tendenser, som måske vil gøre sig gældende i 2020. Nedenstående er skabt ud fra en pressemeddelelse fra Telenor, som lever af at servere telefoni og internetforbindelser for folket. Det er Danmarks næststørste teleselskab.

Først og fremmest kan vi godt regne med at afstanden fra det virkelige liv over i det mere virtuelle formindskes. Overgang fra et teknologisk hjælpemiddel til mennesket udvaskes, og den fremadstormende digitalisering aftager formentlig ikke i fart. Kunstig intelligens og internet i ting er vejen frem. Sandsynligvis.

Grøn udvikling

Den grønne udvikling fortsætter heldigvis. Verden er blevet gjort opmærksom på alvoren, så hvis vi ikke udvikler os dér, ender det galt. Vi vil derfor se grønne innovationer, som bruger kombinationer af IoT (Internet of Things), big data og kunstig intelligens til at måle forbrug, reducere efterspørgslen og til markant at reducere kulstofaftrykket, samtidig med at omkostningerne nedskæres og nye indtægtskilder skabes. Vupti!

Internet of Things får en overbygning: Internet of Bodies, hvor alverdens teknologier holder øje med vores kroppe og mentale sundhed. Man snakker også om insulinpumper, som automatisk træder i karakter, hvis niveauet hos sukkersygepatienter skal reguleres.

5G er også rundt hjørnet. Med sådan en 5G forbindelse får du alvor fart på internettet. Mange spørger opm hvor hurtigt 5G er. Svaret er noget i retning af at hvis 4G er 100 Mbps, så er 5G 10 Gbps. Spænd sikkerhedsselen.

Små, private netværk

Små netværk dukker sikkert også op. Det handler om privatliv og anonymitet, så man regner med at flere små netværk toner frem med en decentral server i centrum. Er det begyndelsen for enden for netværk som Facebook?

Og så er der jo prisen for at være en del af internettet: din tid og dine personlige oplysninger. Mange tror fejlagtigt at Facebook er gratis, men sandheden er en anden: du betaler med dine private oplysninger. Disse bliver brugt i marketing øjemed. Og sådan er det bare. Men måske vil vi blive en anelse mere kritiske over for dette morads?

Og ellers kan vi se frem til et år med de fleksible sim-kort, esim. Elbilerne fortsætter deres popularitet, og salget stiger. Vi tracker vores søvn, og får at vide, hvis vi snorker for meget. Den kunstige intelligens vokser.

Og endelig: streaming

Streaming-kampen fortsætter, og dette inkludere giganter som HBO, Netflix, Discovery og YouSee. Vores tv-vaner ændres, og det går hurtigere end du regner med. Det kan blive en revolution for Google Chromecast og Apple TV.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.