Teaternyheder og scenekunst

Teaternyheder og scenekunst

Der er godt nyt til de læsere, som har hjerte for kulturelle tiltag. Et nyt dansk websted ser nemlig dagens lys, og der er næsten tale om scenelys i ordets bedste forstand. Den nye hjemmeside hedder Teaternyheder.dk, og med denne hjemmeside bliver det muligt at følge med i, hvad der sker på den danske teaterscene.

Det er bureauet Have Kommunikation, der står bag hjemmesiden, og de siger selv at hjemmesiden bliver et redaktionelt uafhængigt onlinemedie – fodret med korte artikler som fokuserer på nyhederne på de danske og udenlandske scener.

De skrabede kulturredaktioner

Bureauet konstaterer i en pressemeddelelse, at der er et enormt udbud af scenekunst i disse tider, og derfor oplever mange af udbyderne vanskeligheder ved at opnå omtale i trykte og online medier. Det betyder at de ikke får omtale nok, og det betyder igen, at vi forbrugere måske går glip af de gode teaterhistorier. Med Teaternyheder opstår altså en hjemmeside med nyheder fra teatrene rundt omkring.

Og Have Kommunikation har da også ret i, at mange aviser skærer ned på kulturelt stof. Min lokale Fyns Amts Avis forsøger så vidt det er muligt at give omtale til spændende tiltag her på Sydfyn, og vi har da også rigtigt meget at byde på hernede. Jeg må dog give Have ret i, at aviserne ikke kan magte opgaven med at give solid omtale til alle kulturelle projekter. Dertil er budgetterne lige skrabede nok på de danske aviser.

Derfor byggede Have Kommunikation Teaternyheder op, hvor alle kan få glæde af den omtale, som fremover vil strømme os i møde på hjemmesiden. Der bliver tale om nyheder fra den danske og udenlandske scene, og publikummet vil være almindelige kultur- og teaterforbrugere, branchen og pressen.

100 nyheder om måneden

Emnerne vil være brede – ganske som kulturen er i det store perspektiv. Du vil således kunne læse nyheder om eksempelvis musicals, shows, revyer og teaterkoncerter til opera, ballet, dans og performance. Og det er ikke kun de store teatre, som opnår omtale på websitet. De mindre danske byer får også mulighed for omtale. Bureauet satser på en nyhedsside med cirka 100 nyheder om måneden, og de falder 24/7 – også i weekenderne.

3 medarbejdere skal fremadrettet sørge for nyheder fra teatre, og de får nok at se til. Det skal desuden nævnes at de intet har at gøre med øvrige kunder i Have Kommunikation. I pressemeddelelsen slår bureauet fast, at hjemmesiden vil omtale alle relevante teatre uden at skele til eventuelle samarbejdsforhold med Have Kommunikation.

www.teaternyheder.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.