Tænk på miljøet når du skal printe

Tænk på miljøet når du skal printe

Hvis du på et tidspunkt har købt en mindre helt almindelig printer, er du måske blevet positivt overrasket over prisen. Det er nemlig langt fra unormalt, at man nærmest kan få foræret en. Der er også en stor sandsynlighed for at denne positivitet forsvandt, da du skulle købe blæk til den.

Ofte koster det minimum det samme, og gerne mere at købe nye blækpatroner til den. Især hvis du skal have HP printerpatroner kan prisen være en ubehagelig overraskelse.

Du kan derfor også blive fristet til at købe en ny printer, der allerede er fyldt med blæk, frem for at købe nye patroner. Det er der dog flere grunde til, at du ikke skal gøre.

For det første skal du vide, at de patroner der følger med en printer, som regel ikke indeholder i nærheden af så mange ml, som når du køber nye. De nye du køber vil altså holde meget længere, og desuden er det som en få en helt nyt maskine, når du fylder den op.

Tænk på miljøet

En anden vigtig faktor er miljøet. Som du nok ved, så er vores globale miljø godt presset efter mange års overforbrug. At købe en ny printer og smide den gamle ud, fordi den er løbet tør for blæk, er selvsagt ikke godt for miljøet.

IT udstyr kan i langt de fleste tilfælde bruges i meget længere tid, end det bliver det. Så udover at printe mindre og dermed bruge mindre papir, så tænk over det, næste gang du får en advarsel om lav mængde blæk.

Overvej originalerne

Et rimelig kendt slogan som den danske filmindustri stod bag hed ”Bevar originalerne – drop kopierne”, når det kommer til blækpatroner, er det ikke altid tilfældet. Hvis du vælger de uoriginale, får du dem nemlig til priser der er langt under priserne for originale. Desuden indeholder de ofte flere ml, end de originale, dermed er de mere miljøvenlige.

Der findes nogle urealistisk billige patroner på markedet, og dem kan det være en god ide at være lidt varsomme med. I værste tilfælde kan de ødelægge din printer, men ofte vil de bare ikke printe pænt, da blækket klatter lidt.

Så et godt råd er, at du godt kan købe de uoriginale, men lad vær med at tro du kan få dem til en brøkdel af prisen. Det er bedre at spare 40%, end at spare 80% for så alligevel at skulle købe en ny printer.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.