Skærm forhindrer nysgerrige blikke

Skærm forhindrer nysgerrige blikke

Visuel hacking! Det spritnyt begreb jeg stødte ind i dag, da jeg læste en pressemeddelelse fra HP. HP står for en pæn produktion af computere til folket, og nu indfører HP et filter, som kan aktiveres på den computer man sidder ved – hvis altså computeren er udstyret med filteret.

For du kender det sikkert godt, ikke sandt? Du sidder i toget og arbejder på et regneark, som helst skal være klar til morgendagens møde. Ved siden af dig sidder en nysgerrig fætter, som kigger dig over skulderen. Møgirriterende, ikke?

Eller du sidder på cafeen og har gang i en ganske velfornøjet chat med naboens datter. Ved siden af dig sidder et par unge mennesker, som helt ublufærdigt læser med, mens du chatter løs. Hvordan sikrer du dig, at de ikke kan læse med?

Sure View fra HP

HP kalder det for Sure View. Dette er en ny valgmulighed på de bærbare computere HP EliteBook 1040 og HP EliteBook 840, hvor du med et enkelt tryk på F2-tasten kan beskytte sig imod denne form for visuel hacking. Dermed kan de nysgerrige blikke godt finde andre fokuspunkter i lokalet.

F2 sætter øjeblikkeligt maskinen i en tilstand, som HP kalder privatlivstilstanden. Konkret sker der det, at 95% af det synlige lys på skærmen reduceres, hvis du betragter skærmen fra siden. Dermed kan nyfigne naboer ikke se hvad der foregår på skærmen. Fidusen er at skærmens lys stadig er optimalt for dig, som sidder med næsen lige foran skærmen.

Sikkerhed og produktivitet øges

Visuel hacking er en reel trussel mod virksomhedens følsomme data. Det viser undersøgelser gennemført af The Ponemon Institute, hvor det i 9 ud af 10 tilfælde lykkedes at lirke følsomme data ud af naboers skærme via visuel hacking. Desuden går det ud over produktiviteten, hvis du ikke kan sidde i fred, når du arbejder ved din bærbare computer. Du bliver distraheret af nysgerrige blikke, hvilket har indflydelse på hvor meget du således får bestilt.

Hp påstår altså at du dels sikrer følsomme informationer ved at bruge Sure View, og ekstragevinsten er også at du bruger din arbejdstid langt mere effektivt. Det kan du altså med HP EliteBook 840 til omkring 14.000 kroner.

www.hp.com/go/computersecurity

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.