Skab et godt kollegialt sammenhold

Skab et godt kollegialt sammenhold

Et godt kollegialt sammenhold er ikke en nødvendighed for at drive en sund forretning. Ikke desto mindre resulterer det ofte i en højere produktivitet. Alle i en virksomhed behøver naturligvis ikke være venner eller veninder. Faktisk kan det være hindrende for produktiviteten, hvis de ansatte er FOR gode venner.

Gensidig respekt er dog essentielt for at lykkes sammen i en virksomhed. Respekt for sine kollegaer, deres kompetencer, deres tid og meget andet. Så et kollegialt godt sammenhold er vigtigt. Som leder eller ejer af en virksomhed står man derfor også ofte tilbage med det helt store spørgsmål – nemlig hvordan man skaber dette.

Der er flere måder at forsøge at skabe den gode arbejdsånd på en arbejdsplads. De mest klassiske er naturligvis firmafester og diverse former for teambuilding.

Firmafester

Vi danskere er vilde med hygge, og set over en bred kam er vi også glade for alkohol. Det åbenlyse for mange virksomheder er derfor firmafester. I mindre firmaer kender alle ofte hinanden. I større virksomheder hvor man ikke ser alle sine kollegaer i det daglige, kender man af gode grunde ikke alle kollegaerne. Det kan derfor være lidt forskelligt, hvordan man skal gå ind til opgaven med at holde fester.

Det kan være en god ide at blande deltagerne i store virksomheder, så man ikke sidder sammen med dem, men alligevel omgås i det daglige. Omvendt kan det virke forcerende, at ”tvinge” sine medarbejdere til at socialisere sig. Det bedste er reelt at lade festen gå sin gang, og se hvordan det udvikler sig. De erfaringer man gør sig, kan man bruge til senere fester.

Teambuilding

En ting der er meget populært i virksomheder, og har været det de sidste årtier er teambuilding. Ideen om at ryste medarbejdere sammen gennem øvelser og lege, har appelleret til virksomhedsejere og ledere. Der findes mange forskellige former for teambuildingøvelser, og nogle er uden tvivl mere effektive end andre.

Man siger, at den korteste vej mellem to mennesker er et smil, og kan man få folk til at grine sammen, er man godt på vej. Hvis man gerne vil finde noget lidt anderledes teambuilding, der kan gøre netop det, så er et latterkursus en mulighed. Det er en lidt atypisk underholdningsform, men det er helt sikkert noget, som i sidste ende kan bringe alle medarbejdere lidt tættere på hinanden. Se mere her, om hvor du kan bestille din latterkursus online og læse om hvad det går ud på.

Det klassiske er dog stadig øvelser, hvor man i fælleskab skal løse en given udfordring. En udfordring der kræver teamwork og dermed samarbejde for at lykkes. Der er mange holdninger til effekten af teambuilding, men det skader helt sikkert ikke at prøve.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.