Ser du fjernsyn på toilettet?

Ser du fjernsyn på toilettet?

Da jeg var knægt, var noget af det vildeste at læse Anders A nd blade på toilettet. Så kunne man sidde derude og nyde de sjove Disneyske streger, mens man fik ordnet det, som skulle ordnes. På toilettet fandt man oftest ro, og der oplevede mange mennesker mindfulness for en stund.

Sådan er det ikke nødvendigvis i dag. I dag er toilettet stadig et toilet, men mennesket er begyndt at bruge toilettet i samspil med andre gøremål. Det viser en undersøgelse, som Viaplay står bag. De bad analysebureauet Voxmeter om at undersøge de unges vaner, når toilettet betrædes.

Voxmeter spurgte lidt over 1000 mennesker i maj-juni 2016 for at høre til deres tv-vaner. Det er der kommet lidt overraskende tal ud af.

Tv på lokum

Når Viaplay beder Voxmeter om dette, skyldes det jo formentlig at Viaplay har en ide om at tv-kiggeri er blevet en del af alles hverdag, især når tv kan streames ned til smartphones og tablets, du ved, de hersens apparaturer, som vi alle render rundt med i lommer og tasker.

Undersøgelsen viser at 14 procent af unge mennesker mellem 18 – 29 år har gloet på fjernsyn, mens de har udrettet både store og små sager på toiletbrættet. 8 procent af samme aldergruppe har ligefrem set fjernsyn mens de har været på arbejde. Hvad mon arbejdsgiveren siger til det?

Undersøgelsen fortæller også at de unge snupper et afsnit af en eller anden syg serie, hvis de er blevet forladt af kæresten. I stedet for at sidde med Klinex og en halv kasse bajere, tænder de op for streamingen og glor på fjernsyn.

Slut med natlæsning

Natlæsningen har også skiftet vane. På mit natbord ligger en bog af Ulrik Wilbek, og når jeg en sjælden gang synes jeg skal læse et kapitel eller 2, rækker jeg ud efter bogen. Sådan er det ikke for unge mennesker.

I undersøgelsen siger 42 pct. af de unge, at de har streamet film, serier eller tv for at falde i søvn. Til sammenligning er tallet kun 21 pct., hvis man spørger de 30-49 årige og 0 pct., hvis man spørger danskere over 65 år.

– De unge vil selv bestemme, hvornår og hvor de ser en film eller tv-serie, og de følger ikke flow-tv’ets tvungne sendetider. For dem er det helt naturligt at streame indhold på farten på deres smartphone eller tablet, siger Christina Haugaard, kommunikationschef i Viaplay Danmark.

www.viaplay.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.