Sådan undgår du (måske) cykeltyveri

Sådan undgår du (måske) cykeltyveri

Forleden dag på vej til arbejde på Fremtidsfabrikken i Svendborg så jeg en forladt cykel på et vejhjørne. Endnu en forladt cykel. Blot 50 meter før så jeg nemlig en ligesindet forladt cykel. Kendetegnende for begge cykler var at de var efterladt i beskadiget tilstand.

Den ene cykel stod på hovedet med et ødelagt forhjul. Den anden stod og så sølle ud, fordi støttebenet var brækket af og strittede ud til siden. De typer, som efterlod cyklerne på den facon, har tilsyneladende ingen respekt for andres ejendom.

Cykeltyverier er et stigende problem, og det er især i de større byer, som har problemet. Til eksempel kan jeg nævne, at man sjældent låser sin cykel på Ærø, hvis man skal ind at handle i den lokale Netto. Låser man ikke sin cykel, hvis man skal ind i en butik på Nørrebrogade i København, skal man være ualmindelig heldig, hvis jernhesten stadig står der, når man vender tilbage til cykelstativet.

4 gode råd mod cykeltyveri plus bonustip

GF Forsikring sender en række gode råd ud, som forhåbentlig hjælper dig til at undgå cykeltyveri. 4 små tips, som altså kan sikre dig et bedre humør, og så du undgår den store skuffelse, når man står med et langt ansigt ved det sted, hvor cyklen blev parkeret – inden den blev stjålet. Lad os se på de 4 tips og tricks mod cykeltyveri:

  1. Lås altid cyklen – også når du bare er hos bageren eller stiller den hjemme i garagen. Cykeltyven er som regel en sulten type, og de bevæger sig også andre steder end lige i bybilledet.
  2. Lås cyklens stel, og helst begge hjul, fast til cykelstativ eller lignende – og brug en godkendt lås. Cykeltyve har nemlig fået en kedelig tendens til at bortføre cyklen bagi biler. De bruger ikke tid på at brække låsen op.
  3. Stil din cykel i et aflåst rum eller skur, hvis du har mulighed for det. Det er trods alt sværere for cykeltyven, som skal igennem forhindringer inden vedkommende kan stjæle din cykel.
  4. Når du parkerer ved station eller stoppested, skal du sikre din cykel ekstra godt. Udover at låse din cykel, bør du låse cyklen fast til selve cykelstativet eller lignende. Hvis muligt, benyt en aflåst cykelparkering.
  5. Et mindre bonustip: Frist ikke tyven. Tag løse lygter, cykelhjelm og lignende med dig.

Pas på indholdet i cykelkurven

Bemærk også at hvis du bruger cykelkurv, er det en god ide at sikre det du placerer i cykelkurven. De svage sjæle, som stjæler cykler, er begyndt på at hive folks ejendele op ad kurven – også selv om folk er 30 cm fra tasker og lignende.

Læg eventuelt en bjørnefælde øverst i cykelkurven og bemærk den smerte, som kurvtyven straks mærker, når klappen smækker omkring vedkommendes lange hånd. Det sidste tip står for egen regning, og skal naturligvis kun ses som et ondskabsfuldt input i verserende emne.

Vidste du at der sidste år blev stjålet 53.000 cykler? Hvis hver cykel har en gennemsnitlig værdi på 1.000 kroner, svarer det altså til at værdier for 53 millioner bliver fjernet af latterlige cykeltyve.

www.gfforsikring.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.