Sådan tjener du penge på aktier hjemmefra

Sådan tjener du penge på aktier hjemmefra

Aktiehandel er kompliceret, og det er sjældent at man som privatperson har midlerne til at kaste sig ud i aktiemarkedet. Hvis det er noget der frister dig, og som du tror du kan få en indtjening på, så er en differencekontrakt en god måde at starte på, hvis du ikke ligger inde med flere hundredetusinde på din egen konto.

En differencekontrakt (også kaldet en CFD) fungerer ved at du låner et antal aktier fra en stor aktør, f.eks. en bank, og at du så sælger dem. Efter de aktier du har solgt begynder at stige igen, køber du dem tilbage, og giver dem så tilbage til aktøren du har lånt aktierne af, til at starte med. Differencen på hvad du lånte aktierne for, og hvad du gav for at købe dem tilbage, er den gevinst du selv tjener på denne forretning.

Tjen på tab

Den store aktør som du låner aktier mod betaling af, har interesse i at lave en CFD med dig, fordi at de aktier du låner sandsynligvis er faldende. Det vil sige at du tjener penge når bankerne taber dem. Det kræver bare en del tålmodighed, og et godt øje for markedet, og så tjener du pengene på at købe aktierne tilbage igen. Hvis dette lyder som noget for dig, så besøg home.saxo/da-dk/products/cfds her.

Hvis vi hurtigt tager et eksempel på hvordan det fungerer, så forestil dig at en bank har aktier i metallet zink. Zink er så i denne hypotetiske virkelighed faldende, og derfor ønsker banken at indgå en CDF. Zink kunne være faldende hvis f.eks. et stort selskab som Apple havde erstattet alt zink i deres produkter med et andet metal. Du satser så på at zink kommer tilbage i produkterne igen, eller at der bliver opfundet noget andet, som man skal bruge zink i. Når dette så sker, så køber du det antal zink-aktier du oprindeligt har lånt fra banken, og tjener penge derigennem.

Risici for dig

Det kan selvfølgelig ske at du satser forkert, og at en aktie aldrig stiger igen, efter at du har fået ansvaret for den. Det er dig der sidder på tabet i så fald, og derfor kræver handel med CFDS stadig markedessnilde og en forståelse af hvordan verden virker. Ved handel involverende CFDS tager du en risiko, og det bliver man nødt til at understrege her. Hvis det er en risiko som du er villig til at tage, for at få den mulige indtjening, så er dette noget for dig.

Læs også

1 Comments

  1. krummedige

    Jeg har ikke lyst til at gøre Lars Seier rigere. Han betaler ingen skat til vores velværd !

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.