Prutterhunden har forladt os

Prutterhunden har forladt os

Prutterhunden har forladt os. For de som ikke kender Prutterhunden, kan jeg sige, at Dan, som var hans rigtige navn, har været administrator i vores it debatforum siden 25. september 2011. Sygdom vandt over ham natten til onsdag den 28. juli 2021 – ganske kort tid efter Dans 70 års fødselsdag.

Dermed har debatforummet på Nettips.dk mistet en ildsjæl, hvis vigtigste rolle var at skabe et forum, hvor der var plads til alle. Dan var nemlig et menneske, som ikke tolererede at nogen blev kanøflet. Derfor lå det ham meget på sinde at sørge for, at alle kunne ytre sig. Utallige gange har han understreget at alle havde lov til at sige sine meninger, så længe det kunne holde inden for forummets regler.

Og det var netop Dan i en nøddeskal, at han formåede at holde liv i debatforummet via sine fantastiske evner udi veltalenhed og lune. Der skulle meget til at gøre Dan vred, og hvis medlemmer begyndte at se stort på forummets regler, fik han på venlig vis fortalt dem, at de enten kunne følge reglementet eller forlade forummet.

På et tidspunkt roste jeg Dan for hans gode måde at tackle svære situationer på, og jeg fik spurgt ind til, hvordan han kunne holde til de debatter, som af og til gik noget højt.

– Der skal en vognstang til at vælte mig af pinden, svarede Dan.

Vognstangen ramte Dan natten til onsdag. Efter et relativt kort, men hårdt sygdomsforløb måtte Dan slippe taget i livet. Heldigvis havde Dan en helt fantastisk familie omkring sig. Jeg ved at Dan virkelig har nydt nogle dejlige ophold i søsterens og svogerens sommerhus i Nordsjælland. Somme tider passede han to hunde deroppe, og jeg ved at det var nogle af de stunder, som han satte allerstørst pris på.

Og det var vel egentlig Dan i en nøddeskal. Hvis han på nogen som helst måde kunne hjælpe andre, gjorde han det. Og han gjorde det med hjertet, for Dans hjerte sad det rette sted. Jeg har altid været så privilegeret at have gode administratorer i forummet, men der skal ikke herske nogen tvivl om, at det bliver umuligt at erstatte Dan.

Den entusiasme og flid, som han udførte i debatforummet, kan ikke beskrives med ord. Dertil var Dans interesse for at drive et debatforum i retfærdighedens tegn helt unik, og han udførte jobbet på sådan en måde, at hans ironi og sarkasme somme tider udgjorde det som alternativ til skældud og irettesættelse. Nogen har måske følt sig ramt på manchetterne over denne sofistikerede måde at sætte ting på plads, men for mig har jeg altid bakket op omkring Dans måde at gribe det an på.

Kære Dan, jeg kommer til at savne dig. Da jeg snakkede med din søster for nogle uger siden, vidste vi alle hvor det desværre bar hen. Jeg nåede ikke at snakke med dig de sidste uger i dit liv. Det foregik på sms, da du var for afkræftet til at kunne snakke i telefon.

Kære Dan, debatforummet og medlemmerne kommer til at savne dig. Vi skal nu til at forholde os til et forum, hvor dine bidende og spidse kommentarer bliver en mangelvare.

Nogen mener at ”ingen er uundværlige”. Alle kan erstattes. Der er jeg nu ikke så sikker. Uden dig frygter jeg at Nettips’ debatforum går en meget svær tid i møde. Du har altid været der i pressede og svære situationer, og mange gange sagde du til mig, at jeg roligt kunne passe mit lille firma. Du skulle nok passe på forummet.

Kære Dan, det kan du ikke længere. Jeg er sikker på, at du hellere end gerne ville fortsætte dit gode, solide og fantastiske arbejde i forummet dér hvor du er nu, men det lader sig ikke gøre.

Vognstangen ramte og væltede dig af pinden. Jeg sender dig og dine søde familie de kærligste tanker.

Hvil i fred, min ven.

Læs også

3 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.