MobilePay i krig?

MobilePay i krig?

Ofte sker det at jeg betaler via MobilePay. Det skete så sent som i dag, da jeg var nede for at stemme. Ude foran valglokalet stod Sanne med en indsamlingsbøsse. Det stod hun og samlede penge ind for Red Barnet, og da jeg ikke selv har ret meget hår, støttede jeg naturligvis (undskyld den dårlige spøg).

Men MobilePay er blevet et hit blandt folk, og det forstår jeg virkelig godt. Det er smart, let og hurtigt, og i dag kan man ligefrem få de penge, som man somme tider lægger ud for folk. Ingen dårlige undskyldninger med ”Desværre, jeg har ingen kontanter på mig”. Nixen, folk kan blot overføre via smartphone. MobilePay er derfor en populær størrelse hos mange, men åbenbart ikke hos alle.

Betaling via app på smartphone

Der er nemlig brudt krig ud, og det handler ikke om Syrien, USA eller Irak. Der er opstået krig imellem MobilePay og det elektroniske Dankort. Gisp! Hele affæren har sit udspring i at du ikke længere behøver at medbringe kontanter eller Dankort, når du handler dagligvarer. Du kan nemlig blot installere en betalingsapp på din smartphone, så klarer den betalingen.

Her vælger de fleste MobilePay appen eller Dankort-appen fra Nets. Og de to kombatanter er åbenbart blevet uvenner – krigsstien kalder. Nets’ app minder på mange måder om MobilePay: du åbner appen, holder den henover en Bluetooth-plade hvorefter beløbet trækkes fra din konto. Nemt og hurtigt.

Udenlandske betalingsløsninger

3,6 millioner danskere har downloadet MobilePay og vi kender ikke taler for Nets’ app. Det ønsker Nets ikke at oplyse. I starten var det meningen at de 2 kamphaner skulle finde en form for samarbejde, men tingene er brudt sammen. Krigen er blusset op. Det betyder at hvis du skal betale for dine varer hos Coop eller Dansk Supermarked, kan du bruge Nets’ app. I 38.000 andre butikker i Danmark kan du anvende MobilePay.

Og det er så her at det hele strander. Hvilken form for betaling bliver den mest populære i fremtiden? Mønter og sedler går en grum tid i møde, hvilket sikkert vil glæde møntsamlerne. De har pludselig et produkt, der virkelig er værd at samle på – ikke bruge.

I baggrunden spøger store modspillere, og MobilePay og Nets skal passe på, at de ikke bliver overhalet. Google er nemlig klar med en betalingsform, og det samme er Apple og Facebook. Det hele løber muligvis løbsk i 2018, når en EU lovgivning giver de 3 store herrer lov til at gå amok med deres betalingsløsninger.

Indtil videre bliver jeg hos MobilePay. Og hos Nets.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.