Mikrofon til podcast

Mikrofon til podcast

Et af tidens store hits er muligheden for at lytte til podcast. Der findes efterhånden et hav af forskellige podcasts, hvor folk lægger egenproducerede optagelser ud, som du og jeg kan downloade og lytte til helt gratis.

Inden vi går videre til sagens kerne, nemlig hvordan man kommer i gang med podcast, så lad os lige slå fast med et syvtommersøm, hvad en podcast egentlig er. Ordet er ifølge Wikipedia en sammentrækning af ordene iPod og broadcasting. Pod er senere blevet en forkortelse for Personal On Demand, således at “podcasting” faktisk betyder “Personal On Demand Casting.

Typisk er podcasts altså lydoptagelser, som folk henter ned til deres smartphone, tablet eller computer. Så kan man – når man finder tidspunktet rigtigt – lytte til udsendelsen. Fidusen er at alle i princippet kan producere en podcast. I gamle dage skulle man have ansættelse på en radiostation for at udsende noget folk kunne lytte til. Sådan er det ikke i dag.

Populære podcasts

DR har en ordentlig stak podcasts, som du kan vælge imellem. Du finder en masse labre podcasts, hvis du installerer en podcast app på din smartphone. Når den er klar til brug, kan du browse igennem en masse forskellige udsendelser, som handler om alt fra blåhvaler til fremtidens førerløse biler.

Herhjemme er nogle podcasts naturligvis mere populære end andre. Mads og monopolet, som udsendes hver lørdag formiddag, er en af de populære podcasts. Anders Lund Madsen og Anders Breinholt har også en populær en af slagsen. Desuden kan jeg anbefale nogle af de podcasts, som Radio24syv lægger ud.

Hvis du selv går med planer om at starte en podcast, anbefaler jeg at du anskaffer dig en ordentlig mikrofon. Det er trods alt det vigtigste fysiske instrument, hvis du skal opfange det talte ord digitalt. Du kan sammensætte nok så god en podcast med et relevant indhold, men hvis lydkvaliteten er dårlig, får du ingen lyttere.

En god mikrofon er et must

Det kan altså betale sig at bruge nogle penge på en ordentlig mikrofon. At bruge den indbyggede mikrofon på din ellers fancy smartphone duer ikke. Danske Sandberg har netop lanceret en mikrofon inklusive stativ, som sagtens kunne være din mikrofon i en opstartsfase. I min optik får du meget for pengene.

Mikrofonen hedder Studio Pro Microphone USB, og du skal betale 799 kroner for sådan et nymodens hjælpemiddel. Sandberg lægger muligvis op til, at mikrofonen egner sig bedst til videooptagelser, hvor du har brug for en god mikrofon, men som jeg ser situationen, vil den også være fremragende til podcasts i en opstartsfase.

En god mikrofon bliver nemlig hurtigt et halvdyrt bekendtskab, hvis du går efter de professionelle løsninger. Priser herpå løber hurtigt op i 3.000 – 4.0000 kroner, fordi du lige skal tilkøbe stativer og andre opløftende ting til mikrofonen. Sandbergs koster 799 kroner, hvilket ikke er mere end at du sagtens kan droppe ideen uden at have sat din børneopsparing på spil.

Nem installation via USB

Det geniale er at mikrofonen leveres med en tung bordholder, så du har det rette udgangspunkt, når optagelserne går i gang. En flagrende mikrofon forstyrrer, og du risikerer at lydkvaliteten bliver skramlet, hvis der ikke er styr på mikrofonen. Du tilslutter Sandberg mikrofonen via USB, og du skal ikke bruge tid på spidsfindig installation. Alt går let.

Af andre hjælpsomme funktioner er Mute, så du hurtigt kan ”slukke” for optagelsen og naturligvis en to-farvet led indikator, som fortæller at ”du er på”. Du kan desuden tilslutte et headset til mikrofonen.

Tjek denne USB mikrofon ud på Sandbergs hjemmeside, hvor du samtidig kan proppe den i indkøbskurven, således du er i gang med din egen podcast inden for få dage.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.