Mere plads med Google One

Mere plads med Google One

I mange, mange år har jeg sat min lid til, at Google passer godt på mange af mine data. Jeg erindrer stadig, da Google fristede med deres unikke webmail, Gmail, og hvor millionvis af mennesker verden over blev skrevet op til en Gmail. Jeg var en af dem.

Da jeg så endelig fik fingrene i Gmail, sagde jeg farvel til Hotmail. Det var jeg ellers glad for, men Gmail var bare federe, syntes jeg. Og det synes jeg stadig faktisk. Siden er porteføljet af Google services vokset i min stald, hvilket blandt andet indbefatter

 • Google kalender
 • Google Drev
 • Google Fotos
 • Google Analytics
 • Google AdWords

Jo, der er immervæk sket mange ting i Googles univers. Ting vokser, og det gjorde mit behov for plads også. Derfor besluttede jeg mig for år tilbage at investere cirka 200 kroner om året for at få mere plads i Googles online skylager. I dag råder jeg over cirka 100 GB, og pladsen skrumper ind.

Ekstra plads er altid velkomment

Dette skyldes blandt andet at mange fotos og dokumenter ligger i Google Drev, og vi ved vist godt at billeder og videoklip efterhånden optager ret meget plads på diverse lagre hist og her. Derfor har jeg et stykke tid luret på, om jeg skulle investere i en lidt større pakke hos Google. Vi gemmer jo også mange spændende sager på vores smartphones, så ekstra plads er altid velkomment.

Nu kommer Google selv med svaret, tror jeg. De kalder nemlig et nyt produkt for Google One – ikke at forveksle med Microsoft OneDrive. Og nyt produkt fra Google er måske så meget sagt, idet produktet er det samme, mens lagerpladsen skifter til nye standarder.

Google One er Googles forsøg på at skabe et produkt, som tilgodeser endnu flere brugere på nettet verden over. Via nye standarder for online plads gør Google det nemmere for sådan en som mig at få mere plads til en fair pris. Pakkerne varierer fra 100 GB til 30 TB plads. Nu gælder det så om at vælge den løsning, der er den rette for dig.

Gratis kredit på Google Play

Når du kobler dig på en af disse løsninger, følger der ekstra med i pakken. Dette kan eksempelvis være lidt gratis kredit på Google Play eller rabat på udvalgte hoteller, når du søger efter den slags i Google. I første omgang vil det sandsynligvis primært være amerikanske hoteller, men lur mig om ikke danske hoteller nok skal dukke op dér også.

De nye pakker vil også lægge op til deling i familierne. Hvorfor købe særskilte pakker, når der er rigeligt til mor, far og børnene i én samlet pakke? Med Google One kan familier på op til 5 medlemmer dele en pakke, og man skulle efter sigende stadig råde over sin egen sektion uden at skulle dele filer og mapper med de andre.

Hvad koster Google One?

De nye pakker kommer tilsyneladende til at hedde

 • 15 GB – gratis
 • 100 GB – cirka 12 kroner pr måned
 • 200 GB – cirka 18 kroner pr måned
 • 2 TB – cirka 60 kroner pr måned
 • 10 TB – cirka 600 kroner pr måned
 • 20 TB – cirka 1200 kroner pr måned
 • 30 TB – cirka 1800 kroner pr måned

Det nye lagersystem rulles ud i USA inden så længe, hvorefter det spredes til resten af verden. Du kan blive skrevet op, så du mere at vide, lige så snart der foreligger mere konkrete informationer om Google One. dette gøres via dette link.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.