Ludomani og internettet

Ludomani og internettet

Her den anden dag læste jeg, at sportsjournalist Claus Elgaard fyldte 50. Elgaard var en anerkendt tv-kommentator, der ofte havde centrale roller under sportsbegivenheder, fx VM i fodbold, og Elgaard var elsket af mange tv-seere. Derfor kom det også som et lyn fra en klar himmel, da han sprang ud af skabet og erkendte, at han led af ludomani. Ludomani er ifølge Wikipedia en sygelig lidenskab for at spille, oftest i form af hasardspil. Denne lidenskab har ofte en negativ indvirkning på arbejds- og familieliv samt personlige relationer. I dag er Claus Elgaard kommet ud af sin ludomani, men mange mennesker lider den dag i dag under en sygelig trang til at gamble konstant.

Og det ser ikke ud til at antallet af ramte ludomaner falder. Ifølge Center for ludomani er cirka 100.000 danskere i mere eller mindre grad præget af ludomani, og en tredjedel har i perioder haft selvmord i tankerne på grund af ludomanien. Ser man på fakta om unge og ludomani, tyder meget på at ludomani virkelig kan blive et stort problem fremadrettet, hvis man ikke tager handling på problemet. Med internettet og internettets popularitet er det blevet lettere at gamble og få stillet sin sult vedrørende pengespil. I mange år havde Dansk Tipstjeneste (Danske Spil) monopol på spil, men dette monopol er i dag en saga blot, og man kan spille mange steder på nettet.

Mange udenlandske bookingfirmaer har fået oversat deres spillesites til dansk Hvis du fx går ind på Norgesautomaten vil du opleve et sted på nettet, hvor du får links, hints og tips til steder på nettet, hvor du kan spille og gamble løs. I mange tilfælde er spilsites udviklet, så de også er spilbare via smartphones og tablets. For sjov skyld oprettede jeg en konto hos Bet365, og der gik ikke lang tid før at jeg opdagede at jeg kunne installere en app til min Android smartphone. Man kan med andre ord konkludere, at det er særdeles nemt at spille – faktisk uanset tid og sted, bare du har internetadgang.

Igennem min tid som internetnørd støder jeg somme tider ind i folk, som er blevet grebet af at spille om penge online. Det er typisk på pokersites, hvor pengene ruller lystigt, men det er altså også på bettingsites som www.unibet.dk at vi forlyster os med at formøble vores spareskillinger. Personligt spiller jeg udelukkende hos Danske Spil. Deres app er forfærdelig, og man fristes til at sige, at den er udviklet for at skræmme så mange kunder væk som muligt! Alligevel har jeg valgt at støtte Danske Spil, idet overskuddet går til gode formål herhjemme. Og skulle man helt undgå at bruge penge på spil, er der heldigvis mange steder på nettet, hvor man kan forlyste sig gratis. På denne norske hjemmeside finder du ideer til spilleautomater, der er helt gratis.

Spiller du på internettet?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.