Livet ombord anno 2017

Livet ombord anno 2017

Så gik endnu en dag hvor jeg med fornøjelse har besøgt elskelige Ærø. Til læserne, som er lidt i tvivl om Ærøs placering på Danmarkskortet, kan jeg berette at Ærø ligger 5 kvarters sejlads fra Svendborg, som ligger på Sydfyn. Det sydfynske øhav er lidt af en perle, som de fleste mennesker fortjener at besøge.

Nå, men altså jeg er nu på vej hjem fra Ærø efter en dags kursus, Jeg har forsøgt at underholde med SEO – på dansk: søgemaskineoptimering. Det sker fordi jeg igennem mit Bojsen IT somme tider oplever det privilegium at komme ud til folk og fortælle nogle it røverhistorier. I dag handlede det således om SEO for over 20 interesserede virksomheder.

Emnet for min historie er egentlig den teknologiske udvikling, som nu også har ramt de danske farvande. I gamle dage var der ikke skyggen af bredbåd ombord på færgerne, men som tiden er gået, er der nu fuld dækning ombord. Det betyder at man kan arbejde løs, mens færgen klarer transporten på de 75 minutter.

Arbejde under sejlads

På vej til Ærø mødte jeg min gode ven Line, som arbejder på Ærø. Hun kunne begejstret berette om transporttiden, som blev udnyttet 100 procent med arbejdsrelaterede ting. Hun havde diverse læseblade på bordet ved siden af en laptop, som stod parat til at hente mails ned til hendes indbakke.

Vi snakkede egentlig ikke så meget af tiden på overfarten. Jeg havde nemlig nogle links jeg lige skulle tjekke ud, inden jeg mødte op på kurset. Og sådan sad vi så og dygtiggjorde os, mens de sydfynske bølger krusede på vandet i morgenmørket.

Nu er jeg på vej hjemad. Mine høretelefoner har Steven Wilson spillende i min Spotify, mens 3 gutter skråt bagved mig ikke sanser nogle omkring sig. De sidder hver især med deres smartphones. Mon det er Facebook, Instagram eller mails de slubrer i sig?

Ikke alle mennesker er nørdede

Heldigvis er der ikke-netbaserede mennesker til stede. Bordet ved siden af mit har 2 mænd siddende, som lystigt fortæller løgnehistorier over 2 flasker cola og en sandwich. Ægteparret ved siden af mig samtaler ikke: hun strikker mens han læser en avis af papir. Lige bagved sidder et nygift par, som ser lidt trætte ud.

Egentlig burde jeg klappe min MacBook sammen og slappe lidt af. Men efter 7 timers intens undervisning er det ikke så let at klappe hesten helt i stå. Desuden kan jeg konstatere at nogen har forsøgt at nå mig via min indbakke, mens jeg fortalte om SEO på Villa Blomberg, som er enestående sted på Ærø.

Derfor vælger jeg at besvare e-mails og skrive historier, mens færgen fragter mig fra Ærøskøbing til Svendborg. Sådan er vi så forskellige. Nogen foretrækker det ene – andre noget andet. Slave af teknologien? Ja måske. Men jeg ser også teknologien som et værktøj til at få ordnet arbejdsmæssige emner, mens jeg er på farten. Så kan jeg nemlig holde fri på et andet tidspunkt.

Læs mine ærøske fredagslinks fra 2014

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.