Køber du julegaver på nettet?

Køber du julegaver på nettet?

Snart er det juleaften, og op til denne store begivenhed hører det med til gamet, at du, jeg, vores naboer samt Gud og hvermand skal ud at misbruge vores kreditkort. I herrens mange år har vi lagt vores lønkroner i de lokale butikker, men tiden ændrer på mange ting. Også vore købsmønstre.

Derfor forudser Foreningen for Dansk Internethandel – også kaldet FDIH – at omkring 60 procent af danskerne valfarter hen til tastaturet og køber julegaven igennem internetforbindelsen. Diverse danske webshops har fyldt lagrene op med godter, og de venter blot på at du skal dukke op med dit kreditkort i hånden.

Køb julegaver lokalt

Jeg vil nu gøre alt for stadig at støtte de lokale butikker i Svendborg, men jeg må også erkende at jeg godt forstår, at mange handler julegaver via internettet. Der er åbenlyst mange fordele ved nethandel, så hvorfor besvære sig med at gå ned i bybilledet?

– Det er for det første meget nemmere. Jeg kan sidde derhjemme og finde varen i fred og ro, og så kan jeg også lynhurtigt tjekke, om jeg kan finde den billigere et andet sted. Jeg sparer altså både penge og tid, siger Emilie Werner Semmelroth, der også i år vil købe en del af julegaverne på nettet.

Derfor handles der på nettet

Men der er mange årsager til at købe julegaverne via internettet. Mange gør det for at spare tid og penge, og det er ofte nemmere at finde de rette julegaver på nettet, hvor udvalget er kæmpestort. Desuden slipper man for stressede mennesker omkring sig, når trængslen i butikkerne trænger sig på.

Du slipper også for at skulle bevæge dig ned i byen og vende hjemad med hænderne fulde. Den ene plasticpose efter den anden vil optage dit virkefelt, og det er alt andet lige en smule bøvlet med disse poser. Og hvad nu når Onkel Gert fra Skjern ikke bryder sig om skjorten som du købte i en sydfynsk specialbutik?

Nogen er endda så dovne at de køber julegaverne på nettet og får disse sendt direkte hen til gaveofferet. Så behøver de end ikke at besvære sig med at medbringe julegaverne på selve aftenen. PostDanmark, PostNord eller hvad de nu hedder skal nok bringe julegaverne ud i tide.

Jo, livet er på mange måder blevet markant anderledes med nettets tilblivelse, og mange butikker må erkende, at det er blevet hårdere og sværere at få en sund gesjæft til at køre ordentligt rundt. Derfor vælger mange fysiske butikker at starte nethandel op, men det er slet ikke så nemt, som mange tror – og så kan det ende med at blive lidt af et mareridt.

 

www.fdih.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.