Julegaveideer fra Apple

Julegaveideer fra Apple

Nu er det snart jul, og derfor vil Nettips traditionen tro levere en række julegaveideer fra en række forskellige producenter, webshops, importører og andre. Vi lægger ud med Apple, som har lidt af hvert at byde på.

Og jeg starter naturligvis med Apples computere, fordi jeg er Android-gut. Jeg er ikke til iPhone, iPad og den slags, så jeg lægger ud med MacBook Pro og Air som er Apples meget labdre bærbare computere.

MacBook er en anelse dyrere end mange bærbare computere med Windows på, men disse linjer forfattes faktisk på en halvgammel MacBook Pro, som med en ny SSD disk fik ekstra fut i fejemøget. MacBook fås i 4 forskellige farver, og naturligvis i forskellige prisklasser.

En MacBook som julegave er en dyr fornøjelse. Du kan også overveje den store iMac, hvor du får en hel computer er bygget ind i en laber skærm. Den fylder naturligvis en del på skrivebordet, men det er en nydelig måde at pakke en computer ind på.

Hvis det skal være småt og beskedent, bør du kaste et blik på Mac Mini, som er en stationær computer på størrelse med en mellemstor madpakke i en mellemstor madkasse. Jeg har sådan en bandit på mit arbejde og med en god skærm koblet til, er du godt i gang.

iMaskinerne

I en lidt anden boldgade finder du Apples smartphones. De hedder iPhone, og du kan få disse smarte telefoner i forskellige prisklasser. I min optik er det lidt paradoksalt, at vi mennesker betaler flere penge for en smartphone end for en uges ferie på Ibiza med all inclusive.

Ibiza giver hovedpine. Det gør en iPhone ikke. Desuden er det jo ret rart at du kan tjekke post, nyheder, Facebook, Instagram og mange andre nyttige ting på farten. Her må jeg overgive mig og erkende at det er Apples fortjeneste at smartphones er blevet så brugervenlige.

I næsten samme boldgade finder vi tabletten iPad, som jo er en forvokset iPhone – dog uden telefondelen. iPad er blevet et kæmpehit, og det med god grund. Med en iPad kan de fleste navigere rundt på nettet, og iPad har blandt andet betydet at mange ældre borgere, som somme tider lades i teknologi-stikken, er kommet med på noderne.

Apple TV

Endelig har jeg lyst til at nævne Apple TV, som godt kunne være en af de julegaveideer jeg vil berige mig selv med. Det er ingen hemmelighed at jeg er på vej væk fra de store tv-udbydere, som snart stjæler over 500 kroner fra mine lommer – om måneden.

Mit tv er fyldt med tv-stationer, som jeg sjældent ser, og de fleste avislæsere ville nok opsige abonnementer, hvis de ikke får læst dagbladene. Det er fjollet at abonnere på noget man ikke får set – også selv om det er dele af én stor pakke.

Derfor bliver Apple TV en kommende gadget i mit hjem, forudser jeg. Med Apple TV kan jeg se DR, streame film fra YouTube og Netflix, og have adgang til App Store, så jeg nemt kan se andet lir via min bredbåndsforbindelse.

Til gengæld dropper jeg Apple Watch …

www.apple.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.