Internettet er blevet en markedsplads for private

Internettet er blevet en markedsplads for private

Den teknologiske udvikling har i de seneste år ikke sat farten ned – tværtimod. Vi er næsten alle sammen online, og der er i dag ingen grænser for, hvad man kan finde online.

Det er interessant at se den hurtige udvikling især inden for deleøkonomien og køb og salg af brugte ting online. Begge dele er eksempler på, hvordan vi bruger hinanden i stedet for de traditionelle virksomheder til at finde det, vi har brug for. Selvfølgelig er virksomhederne stadig inde over, men det er i højere grad forbrugerne, der bestemmer slagets gang og forbrugernes behov, der er i højsæde.

Online deleøkonomi

Inden for de seneste år har vi set en stigende tendens til, at vi danskerne ønsker at spare, hvor vi kan, for at kunne prioritere vores penge anderledes.

En af de måder, hvorpå danskerne prioriterer deres penge anderledes, er ved at deles – altså ved at være en del af en deleøkonomi på den ene eller anden måde. Vi har i mange år set, hvordan man eksempelvis i kollektiver deles om at bo og alt, hvad det indebærer. Herved samler man sine ressourcer, og man kan spare penge flere steder. Der er naturligvis mange andre aspekter ved at bo i kollektiv. Men det at bo i kollektiv kan godt sammenlignes med den måde vi danskere, i højere grad end nogensinde før, vælger at deles. Vi gør det eksempelvis, når vi tager et lift fra Aarhus til København i en bil sammen med nogen, vi ikke kender, fremfor at tage et tog eller en bus. Eller når vi benytter os af Airbnb, både når vi har brug for en enkelt overnatning eller er på ferie. Deleøkonomien faciliteres af virksomheder, men holdes i gang af forbrugerne, som i sidste ende kan spare mange penge.

Køb og salg af brugte ting

Engang var køb og salg af brugte ting forbeholdt de helt store sider såsom Den Blå Avis og De Gule Sider, men i dag er der et hav af forskellige hjemmesider, hvor du kan købe eller sælge brugt. Disse mange hjemmesider er i højere grad specialiserede i at sælge bestemte produktkategorier. Se eksempelvis 123.mc.dk, hvor du kan købe og sælge brugte motorcykler. De har gjort det til en specialhjemmeside, og derved er det en anden service, du kan regne med.

Disse hjemmesider tjener ikke altid noget på, at du benytter dig af deres side, og derfor har de brug for reklameindtægter. Godt nok er mange os utrolig trætte af de mange reklamer, vi udsættes for på daglig basis, men de er grundlaget for, at vi kan have så mange gratis goder, som vi ser lige nu.

For at gøre det endnu lettere for forbrugerne har langt de fleste af disse tjenester i dag også en app, så vi ikke behøver at bruge en computer for at benytte os af de forskellige tjenester. Vi kan i stedet nemt have den ved hånden hele tiden.

Det bliver spændende at se, hvordan udvikling bliver fremover.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.