Hardware VPN eller Software VPN?

Hardware VPN eller Software VPN?

I dag bruger alle virksomheder internettet. Men man bliver konstant overvåget over nettet og derfor kan det være en god ide, at få sig en VPN, eller Virtual Private Network. Den mest udbredte form for VPN er software VPN. Det er den som flest bruger til at forholde sig anonyme på internettet og sikre at de ikke bliver overvåget. Men der findes også hardware VPN. Hvilket er noget anderledes.

Hardware VPN

Hardware VPN er en fysisk genstand, som giver dig mulighed for at bruge VPN. Den kan kryptere dine forbindelser og så kan den klare alle krav der skal til for at kryptere.

En hardware VPN kan stå alene. Det betyder at den har sin egen processor og har sin egen firewall. På den måde er den altså mere kraftfuld end en software firewall, som man har på sin computer.

Software VPN

Software VPN er som navnet siger, en software som giver en mulighed for at bruge VPN. En software VPN kræver at man downloader en klient, og derefter forbinder klienten, computeren med en server som står for at håndtere forbindelsen. Der er enkelte indbyggede VPNs i Windows, men der er også mange tredjeparts udbydere. Det kan gøre det noget nemmere at arbejde med og du vil have en kundesupport som du kan kontakte, hvis der er noget der ikke fungerer.

Fordele ved hardware VPN

Ved en Hardware VPN er der flere fordele. Det er som oftest bedst for større virksomheder.

Det som giver hardware VPN en fordel, er at når du sætter en VPN router op. Så er alle enheder som er tilkoblet det Wi-Fi også på VPN routeren. Det vil altså sige at du kan meget let få rigtig mange enheder på den samme VPN router, hvis du har mange enheder samlet.

Samtidig sikrer en hardware VPN også at alle enheder kan bruge VPN. Ved en software VPN skal enheden nemlig være kompatibel med VPN. Hvilket ikke er alle enheder som har dette indbygget. Men med hardware VPN kan alle enheder som har adgang til internettet, bruger VPN.

Hardware VPN kan også være væsentligt hurtigere, idet ens data ikke skal rundt om en server før den sendes videre, men bliver krypteret med det samme.

Samtidig er det også ofte mere konsistent. En hardware router skal man nemlig kun sætte op en enkelt gang. Hvis den bliver sat rigtigt op, skulle man aldrig nogensinde have behov for at gøre noget ved det igen. Det er en klar fordel, idet man ikke skal tænke på at installere programmer ned på alle ens computere. Men blot skal koble på nettet, som skal gøres alligevel. Det er derfor også en klar tidsbesparelse man kan opnå og man er heller ikke i fare for at ens tredjepart ikke længere kan opfylde ens behov.

Fordele ved Software VPN

Software VPN er, som sagt, en software som skal downloades. Det kan umiddelbart virke som lidt ekstra arbejde, men det er det faktisk ikke, når man sammenligner med at skulle sætte en hardware VPN op. De er nemlig ofte meget brugervenlige og selv hvis noget skulle gå galt. Har man mulighed for at kontakte en kundesupport, som der så kan hjælpe en. Software VPN er oftest meget billigere end hardware VPN. Man kan nemt finde noget til blot et par dollars om måneden. Samtidig kan man også få længere planer, så man kan spare endnu mere.

En Software VPN giver også mulighed for at dele VPNen på flere enheder. Det er nemlig oftest linket til en account og ikke et område som hardware VPN er. På den måde kan man tilgå VPNen flere steder fra. Det er også utroligt nemt for medarbejdere at tilgå VPN hjemmefra på den måde.

En anden klar fordel er også muligheden for at tilpasse sin VPN. Der er nemlig et utal af servere man kan gå igennem og ikke mindst et hav af sikkerhedsfeatures. Alle disse kan nemt tilpasses på en hjemmeside med software VPN.

Konklusion

Så bør du vælge hardware VPN eller software VPN?

Det hele bør komme ned til nogle få enkelte spørgsmål. Hvor det vigtigste er størrelsen.

Er du en stor virksomhed med mange computere der skal bruge en VPN. Så bør du nok vælge en hardware VPN. Det er en smule dyrere i starten men kan hurtigt betale sig.

Har du derimod kun få computere der skal bruge en VPN, og måske er du ikke sikker på at du vil blive ved med at have VPN, så kan det være en fordel med software VPN for at få følelsen af, hvad det kan, og om det er nødvendigt for en.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.