Håndværkere og julesnask

Håndværkere og julesnask

Vi er næsten midt i november, og julekalenderen nærmer sig med hastige skridt. Lad os derfor skynde os langsomt med at kigge baglæns i krystalkuglen. Det gør vi sammen med Krak, som netop har udsendt deres top ti liste ud over populære søgninger på Krak i oktober 2017.

Hvis du allerede har glemt det, var oktober usædvanlig våd og blæsende. Dette sås tydeligt i slutningen af måneden, hvor stormen Ingolf besøgte Danmark. Oktober er også en måned, hvor influenza pludselig bliver aktuel. Men lad os nu kaste et blik på top ti listen. Jeg håber du kan tåle mine supplerende bemærkninger.

1. pladsen: VVS-installatører

Lidt overraskende, og så alligevel ikke. Vi må jo indse at kulden er rundt hjørnet, og hvis Ingolf medførte oversvømmelser, er det rart at man kan tilkalde en vvs installatør. Her i husstanden slap vi. Syv ni tretten.

2. pladsen: Murere
Når for pokker. Det lader til at vi danskere åbenbart fik øjnene op for, at vi skulle se vores bygninger nærmere an. Dette sætter et andet emne i interessant perspektiv: manglen på dygtige håndværkere i fremtiden.

3. pladsen: Influenzavaccination
Løbende næser. Ondt i halsen. Feber. Kulde. Svedeture. Influenza er bestemt ikke rart, så mange overvejede åbenbart at få en vaccination imod influenza. Min læge siger, at rom er det bedste man kan drikke, som ikke hjælper mod influenza …

4. pladsen: Konfirmationskjoler
Tja, der skal nok være mange piger i det ganske land, som glæder sig til foråret. Alligevel overrasker det mig at forældrene allerede i oktober er så opmærksomme på sæsonen, for det er næppe ungerne der bruger Krak.

5. pladsen: Cykel

Yes, en god cykel. Det giver mening. Rigtig god mening. Nu vil jeg nok mene, at det er sjovere at cykle forår og sommer i møde på en tohjulet jernhest, men omvendt er der noget befriende ved en frisk tur i blæsevejret. Er din cykel klar?

6. pladsen: Snerydning
Nix, nu stopper I altså! Snerydning – og så i oktober! Verden hænger snart ikke sammen længere. Hvad bliver det næste? At man begynder at søge efter julemanden i marts? Eller efter Nettips i juni?

7. pladsen:Juletræer og pyntegrønt
Jamen, jeg holder det næste ikke ud. Det er jo grinagtigt og trist, at vi allerede i oktober ser så meget frem til julen, at vi skal finde både juledekorationer og juletræer. Hvad mon der er i mandelgaven i år?

8. pladsen: Tøris
Nå, denne her havde jeg slet ikke set komme, men jeg vil straks finde en frisk virksomhed, der kan hjælpe mig med en god portion tøris. Det er i al fald godt, hvis man ønsker kolde bajere. Skål i skuret.

9. pladsen: Sandblæsning
Over i en lidt anden boldgade. Det skal igen handle om danskerne og vedligeholdelsen af deres huse. En sund omgang sandblæsning i oktober. Man tager en håndfuld sand og kaster op i luften, hvorefter blæsten klarer resten.

10. pladsen: Julefrokoster
Tja, hvis man skal sikre sig den bedste julefrokost, er man nødt til at være ude i god tid. Der skal købes masser af sild, en fiskefilet, måske lidt roastbeef og naturligvis en ost, så man kan drikke endnu en snaps. Puha …

www.krak.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.