Google Meet gratis for alle

Google Meet gratis for alle

I denne coronatid har behovet for onlinemøder pludselig haft den helt store dagsorden i mange virksomheder og uddannelsesinstitutioner. I stedet for at mødes fysisk og se hinanden i øjnene, er det blevet almindeligt at man tager snakken over den bærbare computer eller tabletten.

Her har man så startet Skype, Teams, Zoom eller et fjerde system til at håndtere alle disse online møder, hvor 2 personer eller flere har mødtes og udvekslet tanker, ideer og instrukser. Et af de systemer, som ikke har vært gratis er Googles tjeneste, som de kalder for Google Meet. Den er nu gjort gratis.

Det kræver en Google konto

Med Google Meet kan du holde videokonferencer med venner, samarbejdspartnere, kunder, elever og hvem du ellers måtte have lyst til at mødes online med. Det kræver blot en Google-konto, som jo også er gratis. Den kan du oprette til enhver tid hos Google.

Når den detalje er på plads, kan du deltage i et online møde via Google Meet. Man kan mødes op til 100 personer ad gangen, og mødet kan vare op til 60 minutter. Og det er ikke specielt fancy eller svært at komme i gang med Google Meet.

Du kan som arrangør selv oprette et møde og invitere deltagere. Når mødet er oprettet i systemet, sender du et link til de personer, som skal deltage i online mødet. Gæsterne skal logge ind med en Google konto for at deltage. Hvis de ikke har en Google konto, kan de enten oprette én gratis eller undgå at deltage i mødet.

Forskellige tekniske funktioner

Google Meet er udstyret med forskellige teknikaliteter. Der forefindes for eksempel automatisk liveundertekster på møderne via talegenkendelse. Google Meet fungerer på computere, smartphones og tablets (som dog kræver at du installere Mee tappen). Du kan skifte layout og teste mikrofon og kamera inden mødet. Som mødeleder kan du slå de andres mikrofoner fra.

Desuden kan du skærmdele og derigennem vise indhold fra din computer. Det kan for eksempel være en PowerPoint præsentation, en bestemt hjemmeside eller en kompliceret formel i Excel. Undervejs kan du chatte med deltagerne. Smart, ikke sandt.

Jeg har endnu ikke afprøvet Google Meet, men det er helt klart et system, der skal tjekkes ud, hvis og når jeg skal i gang med et online møde eller konference.

https://apps.google.com/meet/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.