Golfur: Shot Scope V3

Golfur: Shot Scope V3

Når jeg skal slappe rigtigt godt af, udfolder jeg mig fysisk på golfbanen i Svendborg. Der har vi en dejlig bane i en god atmosfære, og hvis du ikke har besøgt Svendborg Golfklub, kan jeg kun anbefale dig at besøge os ved lejlighed. Nå, i forbindelse med golfspillet er det en rigtig god ide at have et måleinstrument med. Måleinstrument?

Typisk tager man et golfur på armen. Med sådan et ur får du nemlig mulighed for at aflæse afstand til for eksempel green, bunkers eller andre slemme hazards. Afstanden er nemlig i mange situationer afgørende for, hvilket jern du hiver op af din golfbag.

Forleden dag modtog jeg et golfur med posten. Det er et Shot Scope V3, og vejledende pris ligger på cirka 1.600 kroner. Med dette golfur er jeg altså parat til at udfordre mit eksisterende golfur, TomTom Golfer 2. Det er nemlig et ur, som jeg har været godt tilfreds med.

Spændende tags til dit golfudstyr

Når man modtager Shot Scope V3, finder man hurtigt ud af, at der er små godbidder i æsken. Godbiderne består dels af selve golfuret, ladestik (USB-baseret) og så 16 styk ”tags”, som er nogle små plasticringe på størrelse med en 25 øre. Disse tags kan man skrue i håndtaget på jern og køller. Ved at gøre dette vil Shot Scope V3 automatisk registrere hvilke jern du bruger til dine slag. Når runden er færdig, kan du via Shot Scope V3 appen analysere runden og vurdere, hvor du kan gøre tingene bedre.

Det er ingen hemmelighed, at vi golfspillere meget gerne vil score over 36 point på en runde golf, og vi forsøger gentagne gange at finde ud af, hvor og hvornår det går godt – og knapt så godt. Vi skeler ofte til vores golf handicap, og det er netop dette handicap, der tit motiverer os til at tage os grundigt sammen.

Brugervenlig opstart af golfuret

Nå, det var med spænding at jeg åbnede æsken. Jeg måtte straks have uret i opladeren, og efter en times tid var uret fuldt opladet. Jeg kunne hermed gå i gang med at forske sagerne ud. Når du tænder uret for første gang, skal det forbindes til din smartphone. Hurtigt fik jeg installeret appen til Shot Scope V3 via Google Play. Appen findes naturligvis også til iPhone iOS.

Da appen var installeret, skulle jeg forbinde ur og smartphone via Bluetooth. Dette drillede en lillebitte smule, men det lykkedes hurtigt. Da forbindelsen var oprettet, blev jeg bedt om at opdatere firmware i uret. Dette skete helt problemfrit via appen. Det er rart at vide at Shot Scope V3 nu ligger klar med nyeste software. Lad mig lige huske at sige at du skal oprette en brugerprofil hos Shot Scope. Det er gratis.

Og så måtte jeg ellers i gang med at se på de muligheder, der er i golfuret. Hurtigt fik jeg udfyldt en form for brugerprofil: køn, alder, højrehåndet, handicap, meter og den slags praktiske oplysninger. Appen lægger også op til, at du kan angive golfbaner, som du ofte spiller. Men vær helt rolig: Shot Scope V3 er gjort klar med over 36.000 golfbaner indlagt.

Min første runde

Skal jeg tilføre lidt ekstra tekniske specifikationer kan det eksempelvis være, at uret holder til ti timers golf, altså cirka to runder. Golfurets indbyggede GPS er super præcis og angiver afstande i meter eller yards. Vægten på Shot Scope V3 er blot 41 gram og farvedisplayet er på 176×176 pixels – rigeligt stort og meget klart. Hvis du blot bruger Shot Scope V3 som almindeligt ur, holder batteriet til cirka 10 dages brug, inden det skal lades op igen. Det er brug af GPS, der sluger strømmen, når du spiller.

Og spille golf – det skal vi. Jeg er meget tilfreds med urremmen, som gør at uret sidder godt på armen. Da jeg dukkede op i Svendborg Golfklub, satte jeg uret i gang med at finde den rette bane. I Svendborg har vi både en 9 hullers og en 18 hullers bane. Begge baner blev spottet uden problemer og urets knapper gør det nemt at navigere rundt.

Det gode display viser tydeligt klokkeslæt og batteristatus i toppen mens hulnummer og par-angivelse vises nederst. Med store tal vises afstanden til flag og hazards, og afstanden til greens vises til forkant, midt og bagkant. Hvis du for eksempel har en sø foran dig, vises afstanden til foran og bag ved søen. Det samme er gældende for bunkers. Rar info når man gerne vil vide, hvor langt bolden skal sendes af sted i carry.

Nyttig info forbedrer dit spil

Hvis du har installeret de medfølgende tags i dine jern og køller, registrerer uret hvilke jern du anvender. Dette kommer dig til fordel, hvis du analyserer din runde efterfølgende på appen. Her synkroniserer du runden fra ur til app via Bluetooth. Smart og ganske nyttigt i kampen mod et lavere handicap. Uret vil også straks vise dig, hvilket jern du anvendte ved slaget.

Konklusionen må være, at Shot Scope V3 er et rigtigt godt golfur, som hjælper dig med en række nyttige informationer, når du går en runde golf. Jeg er især glad for den nyttige visning ved hazards, så jeg hurtigt kan afgøre, om jeg skal satse på at skyde bolden henover søen, eller om jeg skal spille fornuftigt og lægge mig foran vandet.

Shot Scope V3 vil være mit foretrukne golfur i fremtiden, og hvis din vej falder forbi Svendborg Golfklub går jeg gerne en runde med dig – og du får naturligvis lov til at låne uret runden rundt.

https://shotscope.com/eu/products/golf-gps-watches/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.