Ford lancerer smart app

Ford lancerer smart app

De små apps på vores smartphones gør visse ting lettere for os, og nu er bilproducenten Ford ude med en lille, ny app, som skal gøre livet endnu lettere, når du befinder dig i din spritnye Ford automobil. Den lille ap hedder FordPass.

FordPass skulle efter sigende gøre tingene nemmere, når du for eksempel skal tanke benzin. De økonomi-bevidste kender godt følelsen af at finde den tankstation, der serverer den billigste benzin. Appen finder den nærmeste tankstation, og du får liveopdateringer på benzinpriser. Dermed burde det være legende let at finde den benzintank med de billigste priser.

Find en ledig parkeringsplads

En anden fiks funktion i FordPass er hjælp til at finde en ledig parkeringsplads. At køre rundt i en parkeringskælder for at finde en ledig parkeringsplads er ikke det sjoveste man kan finde på, så FordPass fortæller dig hvis den registrerer en ledig parkeringsplads i nærheden.

FordPass registrerer naturligvis også hvor du har parkeret bilen. Dermed kan du altid finde tilbage til bilen efter en hektisk omgang indkøb, restaurantbesøg eller powershopping. Alt foregår naturligvis via GPS.

Skulle du begynde at høre små brummende lyde eller raslen fra motorrummet, kan det være en god ide at søge til nærmeste Ford værksted. Dette klarer FordPass klart nok også. Og selv om det lyder markant smart, finder jeg ikke de store revolutionerende nyheder i appen.

FordPass Connect

Ford udvider dog konceptet fremadrettet. Det sker med FordPass Connect, der installeres i alle nye Ford biler. Her får du et indbygget modem i din bil, så du for eksempel kan oprette wifi i bilen, så passagerne kan boltre sig på nettet, mens du passer kørslen. Det er nu ikke det store emne efterhånden, idet de fleste smartphones er udstyret med abonnementer, hvor data er inkluderet.

Du får også liveopdateringer omkring trafiksituationen, så du derved kan undgå trælse bilkøer og vejarbejde. Fjernlås-muligheden betyder at du kan låse bilen (op) på afstand, hvis du skulle få det behov. Hvad der lyder ganske smart er, at du nu på forhånd kan varme bilen op, inden du begynder din tur.

Er du blevet impliceret i et uheld tilkalder FordPass Connect automatisk hjælp. Ved et eventuelt uheld, bliver alarmcentralen underrettet automatisk, og det er derfor muligt at spare livsvigtige minutter og potentielt redde liv.

Den første bil med FordPass Connect bliver den nye Ford Focus, der får premiere denne sommer. Appen findes til iPhone og Android. Nu kører familien Toyota, så jeg undlader at downloade denne app.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.