Fem wilsonske fredagslinks

Fem wilsonske fredagslinks

I går aftes oplevede jeg selveste Steven Wilson i Operaen i København. Rockkoncerten skulle egentlig have fundet sted i Royal Arena på Amager, men af forskellige årsager flyttede de altså koncerten til Operaen. Se, det er jo ret interessant i sig selv.

Operaen i København er jo normalerweise forbeholdt musikalske input, der hører til i den lidt mere klassiske boldgade. Opera og operette. Det er to genrer, som absolut ikke hører til mine favoritter, og det er koncerter jeg ikke kan forestille mig, at jeg nogensinde vil købe billetter til.

Og det har ærgret mig, fordi jeg netop gerne ville ind i Operaen i København og opleve en fantastisk kulisse: flotte lokaler, vanvittig akustik og blændende forhold for musikere og tilskuere (publikum). Derfor har jeg i lang tid tænkt, at det nok højst ville blive en rundvisning i Operaen af en guide, men altså ingen musikalsk oplevelse.

Det fik jeg i går. Steven Wilson er verdens mest berømte, ukendt musiker. Han er fuldstændig overset af mange, og hvis man som jeg sætter stor pris på progressiv rock, skal du straks tjekke ham ud. Han er tidligere frontfigur i hedengangne Porcupine Tree – måske verdens mest oversete rockband.

Mange spændende musikalske projekter

Mister Wilson har desuden været med i en række spændende musikalske projekter, for eksempel Blackfield, en eminent duo sammen med den karismatiske israeler Aviv Geffen. Steven Wilson har desuden været producer på en række labre albums, blandt andet med svenske Opeth.

Og nu har jeg altså været i Operaen. Oplevelsen var uforglemmelig, og jeg vil med det samme understrege, at jeg håber at lignende oplevelser finder sted dér i fremtiden. Det er lækkert at omgivelser, som man troede kun kunne bruges til én form for arrangementer, også kan bruges til andre. Det er på tide at vi eksempelvis får flere live koncerter ind i de danske biografer.

Det er fredag, og det fejrer vi med links til Steven Wilson, Porcupine Tree, Blackfield, Opeth og Operaen som hører under Det Kongelige Teater.

www.blackfield.org: Tjek denne duo ud, som virkelig sammensætter musik på højt niveau. Lige fra stille ballader til melodisk rock.

www.porcupinetree.com: Sæt Porcupine Tree på, hvis du trænger til melodisk og intelligent rock.

www.stevenwilsonhq.com: Her er han så. Selveste Steven Wilson. Han mestrer alt inden for musikken, og selv er han vist nok pjattet med både Abba og Metallica.

www.opeth.com: Abba er uden tvivl Sveriges største kunstnere på musikscenen nogensinde, men tjek lige disse langhårede fyre ud også. Windowpane er et fremragende nummer.

www.kglteater.dk: Operaen burde have sig egen hjemmeside, men hører altså ind under Det Kongelige Teaters hjemmeside.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.