Fem vinterske fredagslinks

Fem vinterske fredagslinks

Mens disse ord nedfældes på en skærm, kan jeg konstatere at sneen falder ned over det sydfynske landskab. Jeg sidder på femte sal midt i Svendborg med udsigt over byen, Taasinge og Thurø. Jeg føler mig meget privilegeret.

Og ja, det er da blevet koldere her de senere dage. Jeg har taget mig selv i at klynke en smule om morgenen, når jeg kommer ned i vores stue. Termometeret melder 17 grader. Så klynker jeg. Synes det er koldt og utidigt.

Men ved du hvad! Jeg burde skamme mig. Ja ja, det kan da godt være at det føles koldt for Bojsen, men hvis jeg samtidig hører efter hvad de fortæller i Radioavisen, så skal jeg holde min mund lukket. Helt i. I Ukraine og andre steder i verden kan man tale om kulde. Og sult.

Dagens avis fortæller blandt andet at ukrainerne frygter at russerne bevidst går efter strømforsyningen i Kiev og andre ukrainske storbyer. Hvis strøm, vand og varme afbrydes, bliver der koldt. Meget koldt. Og borgmesteren i Kiev kalder det masseudryddelse med kulde.

Klynker du?

Derfor skal mit fredagssnak gå på, at vi tænker os grundigt om, inden vi klynker alt for meget. Vi har adgang til vand, strøm og varme, og vores supermarkeder bugner med varer. Og jo, priserne er steget gevaldigt, og jeg anerkender at mange familier i Danmark har problemer med at få økonomien til at hænge sammen.

Men så må vi rykke sammen i bussen og hjælpe hinanden, så godt vi kan. Inviter naboen på aftensmad eller køb ekstra kartofler til genboen, hvis vedkommende mangler. Smil til overboen og byd på kaffe, eller køb en ekstra klejne til underboen. Vi har krise i Danmark, men den er langt fra så slem, som krisen hærger andre steder i verden.

Det er fredag, og vi skal på internettet sammen. I dag slår mine fredagslinks streger til fællestegninger, julegaver, passwords, rejser samt sprogundervisning.

https://bitwarden.com: Denne password-husker dukkede op i forummet, hvor Krummedige gavmildt gav tippet til os alle. Tak!

https://www.chip.de/events/adventskalender: Endnu et tip fra forummet, hvor John Westcoast i samarbejde med Bindegal byder på gratis programmer i denne tyske julekalender. Dagens software hedder AnyViewer Professional. Tak de herrer.

https://everyonedraw.com: Her kan du deltage i en stor tegning.

https://steffensenconsult.dk: Steffensen Consult

https://www.lightyear.fm: Er du parat til at tage på en rejse …

https://lyricfluent.com: Her kan du lære andre sprog ved hjælp af musikvideoklip.

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.