Fem vindblæste fredagslinks

Fem vindblæste fredagslinks

I aften går det løs, venner. EM i fodbold starter op, og når frygten for terror har lagt sig, er der al mulig grund til at glæde sig til nogle uger hvor bolden er rund, og hvor de forhåbentlig går mere efter bolden end efter manden. Fodbold er sport. Fodbold er kærlighed. Fodbold er en hyldest til livet.

Fodbold er formentlig en sammentrækning af fod og bold. Man kombinerer fod med en bold, og så hedder det fodbold. Lige som man sikkert har tænkt samme med håndbold. Hånd og bold. Og så er der jo vandpolo, basketball og golf. Eller gav det mening, det jeg lige skrev dér?

Mening med galskaben. Sådan fristes man ofte til at filosofere, når øjnene falder ned over nogle begivenheder fra ugens løb. Er det for eksempel politisk ukorrekt, hvis Nettips i dag skriver ordet ”neger”? Hvor mange støder vi? Hvis du føler dig krænket, så giv en kommentar herunder.

På Langelands Museum har man mange spændende genstande, blandt andet en afrikansk dreng med kruset hår. Genstanden hedder ”Neger med lændeklæde”. Og det bliver den ved med at hedde, siger museet til Fyns Amts Avis. Tænk hvis en spade pludselig ikke længere må kaldes for en spade, fordi den fornærmer en bestemt gruppe mennesker. Der er jo spader rendende rundt omkring os konstant.

For eksempel kørte en række mennesker rundt på deres motorcykler i såkaldt paradekørsel. Det gjorde de, fordi de ønskede at sige pænt farvel til en kammerat, der netop var blevet bisat. Altså en form for anerkendende gestus over for kammeraten. Problemet var blot at Odenses trafik nærmest gik i stå. Forestil jer at vi Nettipsere gjorde det samme:

Vi startede vores cykler op og begav os på vej ind på Nørrebrogade i København, hvor vi demonstrativt cyklede paradekørsel, fordi vi gerne vil hylde Google, Microsoft eller Facebook. Altså en anerkendende gestus. Er det respekt for andre, eller er det slet og ret dårlig opførsel? Det sidste vil jeg mene.

Denne runde fredagslinks tager dig blidt i hånden og fører dig til meget varierede steder med nyttigt indhold: dokumentarudsendelser, kommunikationstræning, græskarper, EM i fodbold og Band of Horses.

www.sannesaerens.dk: Sanne Saerens er uddannet skuespiller, men fungerer også som erhvervscoach, hvor hun hjælper med kommunikationstræning, gennemslagskraft og kropssprog. Og hun er knaldhamrende dygtig.

www.flotvand.dk/graeskarper: Måske et af de mest uventede fredagslinks fra min hånd nogensinde. Jeg har intet forstand på græskarper, og de interesserer mig egentlig ikke, men jeg bliver altid glad for hjemmesider skrevet af folk med forstand, engagement og hjerte.

www.uefa.com/uefaeuro: EM i fodbold. En enestående stor begivenhed, som i år må undvære Danmark, der blev basket ud af Zlatan og så ti andre svenskere. Min favorit til titlen er Tyskland, og så må man aldrig undervurdere Italien. Dark horse (hvis man må bruge det udtryk) er Belgien.

www.bandofhorses.com: Mens mine fredagslinks forfattes, lytter jeg til Band of Horses – et gedigent amerikansk band, som spiller på Tinderbox i Odense om et par uger.

www.documentaryheaven.com: Jeg elsker dokumentarudsendelser, og her på dette website finder du en masse gratis dokumentarudsendelser – ganske vist ikke på dansk eller med danske undertekster – men det går nu nok alligevel. Se et interview med Edward Snowden. Eller se en dokumentar om den største: Muhammed Ali. Brug søgefeltet og find godbidder i massevis.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.