Fem varsomme fredagslinks

Fem varsomme fredagslinks

Anden bølge er over os. Og over resten af verden. Da jeg var knægt og vi havde geografi i skolen, var verdenskortet præget af grønne, blå og brune farver. I dag er verdenskortet orange – sågar rødt visse steder. Coronaen har sat sit præg på vores liv. Og vores verdenskort.

Pludselig har en usynlig virus overtaget verdensherredømmet, og den er i høj grad med til at sætte dagsordenen for hvad vi kan – og hvad vi ikke kan. Den bevægelsesfrihed, som vi altid har sat pris på, er pludselig taget fra os, og frustrationen går på, at vi ikke præcist ved hvornår vi får den tilbage.

Årstiderne er jo en helt anden boldgade. Vinteren kan være streng, men vi kæmper os igennem, for vi ved at snart bliver det forår. Der er sådan en tidsbegrænset periode, hvor vi finder huer og luffer frem. Men vi ved samtidig, at vi snart kan finde forårsjakken og de tynde bukser frem igen, for foråret melder sin ankomst snart.

Sådan er det desværre ikke med corona. Virussen har taget over, og vi mennesker står med en følelse af at vi ikke ved om vi er i eller ude af kontrol. Der er dog visse ting, som vi kan gøre for at mindske denne virus i at overtage alt for meget af det gode humør. Der gælder helt simple regler. Helt simple.

Husk at holde afstand

Hold afstand. Vis lidt pli og lad være med at mose dig frem i køen på museet eller hos Spar Købmanden. Giv plads til andre – også når du passerer folk på Strøget eller i idrætshallen. Sørg også for at dine hænder så vidt mulige er rene og afsprittede. Husk at der hvor du sætter dine fingeraftryk, er der en risiko for at andre også rører.

Hvis du skal hoste eller nyse, hiver du den ene arm op i luften og nyser i ærmet. Man behøver altså ikke at nyse i håndfladerne. Skulle du pr refleks komme til at nyse i hånden, finder du håndsæbe eller sprit frem og rengør hænderne. Når dette er sagt, behøver du heller ikke at give håndtryk, hvis du møder en gammel ven eller samarbejdspartner.

Møder du en nær ven, er en krammer no-go i øjeblikket. Blink med øjnene, smil varmt eller udtryk stor glæde ved at se vedkommende. Men undgå den fysiske kontakt. Corona elsker når vi bryder disse relativt enkle råd. Lad os sammen få bugt med virussen, så vi hurtigst muligt kan vende tilbage til det normale liv.

Det er fredag og vi skal fredagslinke. Derfor vil jeg i dag tage dig med forbi Starens Seruminstitut, vise dig spørgsmål, fortælle om snu elever, berette om et formel 1-team samt give dig en masse fakta.

https://www.sst.dk: hvor du kan læse meget om virussen

https://answerthepublic.com: hvor du kan stille og se spørgsmål (for SEO-nørder)

https://www.haasf1team.com: hvor du kan læse om et skamferet Formel 1-team

https://www.svendborg-gym.dk: hvor eleverne har stemt for at bruge mundbind på skolens områder

https://faktalink.dk: hvor du finder informationer om mange ting

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.