Fem valgte fredagslinks

Fem valgte fredagslinks

I går var der valg i England. Det britiske folk gik i stemmeboksene for at sætte deres kryds ud for den person, som de foretrækker skal styre deres land de kommende år samt hvem der skal sidde i det britiske underhus. Jeg skal ikke komme ind på, hvem der er min favorit, og disse linjer skrives torsdag aften, så resultatet er endnu ikke tikket ind på lystavlen.

Der skal dog fokus på demokratiet, for uden demokrati fungerer tingene ikke. Ikke her i Europa i al fald. Så går der enevæld i historien, og det er ikke godt. Når magtsyge mennesker pludselig sidder på den store magttrone, stiger det dem til hovedet.

Magtsyge mennesker kan nemlig have svært ved at fordele fordele og ulemper ligeligt mellem folk. Nogen bliver tilgodeset. Andre bliver forbigået. På godt og især ondt.

FBI og sandhed

Der var valg i USA omtrent sidste efterår. Her valgte man en ny præsident. Han forsøger nu at styre Guds eget land med snuhed og fornuft. Nogen synes han gør det godt. Andre finder ham uegnet som præsident.

Præsidenten bestemmer, og nogle gange betyder dette, at han fyrer folk, hvis de ikke passer deres job godt nok. I dag er det en tidligere chef hos FBI, som kan sætte dagsordenen i USA. Han kan sætte præsidentens gode navn og renomme på spil.

Faktisk siger eks-chefen, at præsidenten er en upålidelig præsident, som pressede eks-chefen til at foretage sig ulovlige ting og sager. Pludselig bleb eks-chefen fyret, og nu var det pludselig hans gode navn og renomme, der var på spil.

Sådan er det i kulisserne, hvor magtsyge mennesker forsøger at tilrane sig magten over andre. Nogen styrer det på fornuftig, mens det glipper for andre.

Valgflæsk i Danmark

Til efteråret har vi kommunalvalg i Danmark. Det bliver spændende at se de små rævespil, som finder sted når stemmerne er talt op. Her vil magtsygen nemlig blusse op – måske på bekostning af løfter, der blev givet undervejs i valgkampen.

Denne fredag byder også på magtlinks. Vi skal forsøge at hive dig rundt i nettets kroge, og dette indbefatter blandt andet FBI, dokumentarfilm, Hoooo, Al Jazeera og et vækkeur.

www.fbi.gov: FBI har naturligvis sin egen hjemmeside. Her kan du se hvad de undersøger og efterforsker, og husk at tjekke deres Most wanted-side.

www.aljazeera.com: Dette medie får sjældent mit besøg, men torsdag aften var jeg inde omkring hjemmesiden for at se om den var blevet hacket ned af slemme typer. Det var den ikke klokken 20.17.

www.sleepyti.me: Et sjovt domæne til en lysvågen ide. Sæt alarmen så du ikke sover over dig. Husk at det i snit tager 14 minutter a falde i søvn. Sov godt.

www.topdocumentaryfilms.com: Dokumentarfilm er noget af det bedste jeg kan se. Derfor tror jeg at jeg lige må tjekke dette site ud lidt ekstra.

www.hooooooooo.com: Hvad??? Husk lyd …

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.