Fem valgte fredagslinks

Fem valgte fredagslinks

Mens du læser dette, har din kommune en borgmester. Når du læser mine linjer på onsdag, har din kommune måske en anden borgmester. Der er nemlig kommunalvalg og regionrådsvalg på tirsdag. Demokratiet længe leve.

Alle danskere på +18 år skal finde deres valgkort frem og gå ned på stemmestederne og sætte et kryds ud for det, de synes der skal sættes kryds ud for. Det kan være en kandidat eller et parti – eller man kan lægge stemmesedlen i boksen uden at sætte et kryds, hvis man ønsker at stemme blankt.

Der kan være mange årsager og motiver til at stemme blankt – og jeg har selv gjort det en enkelt gang til et valg. Jeg skal ikke kede dig med min fortælling og mine motiver for den blanke stemme, men muligheden for at stemme blank, er til stede – og det er i høj grad også en del af demokratiet.

Blanke stemmer og øjne

Jeg stemmer ikke blankt på tirsdag. Jeg stemmer på en kandidat til Svendborgs kommende byråd. Hvilken kandidat ved jeg endnu ikke. Jeg er meget i tvivl. Der er nemlig en masse gode kandidater i Svendborg. Fra vidt forskellige partier. Nogen er på venstrefløjen, andre på midten. Helt til højre kommer jeg forhåbentlig aldrig.

Men nu skal det jo ikke blive for politisk dette her. Dog er jeg 100 procent sikker på, at jeg stemmer på en kandidat på tirsdag. Til kommunalvalget. Pudsigt nok er der så megen fokus på dette valg, at regionsrådsvalget er faldet helt i baggrunden. Jeg kender ikke navnene på ret mange kandidater. Indrømmet. Og der ender det også med en stemme, men måske på et parti og ikke en kandidat. Jeg bliver nok klogere hen over weekenden.

Så lad os i stedet kaste et blik på fredagslinks her på Nettips. Der er jo hjemmesider nok at vælge imellem. Derfor vil jeg kaste mig over mange stribede bolcher, såsom golfspil på nettet, lækker amerikansk musik, kunst, Hotel Ærø i Svendborg samt Stemning på den politiske måde.

www.realestatetheband.com: Et af mine favoritbands i øjeblikket. Real Estate stammer fra New Jersey i USA. Tjek for eksempel deres video ud.

www.hotel-aeroe.dk: Hvis du overvejer en overnatning i Svendborg, eksempelvis en forlænget weekend, så overvej idylliske Hotel Ærø, et stenkast fra Ærøfærgen.

www.stem.dk: Husk at stemme på tirsdag. Dette websted hjælper dig, hvis du har spørgsmål til valget.

www.kunst.dk: Statens Kunstfond lever for kunst. Og kunst er godt for mennesket.

www.wgt.com: Hvis du synes at golf er noget af det fedeste, bør du besøge World Golf Tour som er gratis golfspil på computere, tablets og smartphones. Det er gratis.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.