Fem upolitiske fredagslinks

Fem upolitiske fredagslinks

Så blev tirsdagen brugt på kommunalvalg og regionsrådsvalg. En masse mennesker stillede deres person til rådighed for en række forskellige politiske projekter, og jeg skal da lige love for at der blev gået til stålet.

I ugerne op til valget havde mange af disse mennesker travlt med at love guld og grønne skove til indbyggerne i de danske egne. Nye svømmehaller. Færre elever i klasserne. Bedre pleje til de ældre. Øget fokus på sport og kultur. Bedre forhold for erhvervslivet. Jo, jeg er imponeret over hvor meget der fristes med i talestrømmene.

Selve valgdagen forløb fredeligt, men klokken 20 var menneskene med de politiske dagsordener på barrikaderne igen. Store og lange knive blev trukket op af skederne. I det skjulte oplevede man det store skuespil med titlen: Konstituering.

Tragedier omkring valg og konstitueringer

I bedste Shakespeare-stil kunne man opleve pudsigløjerlige forestillinger. Men der var også tragedier. Voksne mænd og kvinder med fokus på politik stod pludselig ensomme efterladt udenfor døren, mens legekammeraterne samledes om borde med papirer, kaffekopper og iPads, der viste stemmefordelinger.

De, som stod efterladte på perronen, kunne helt handlingslammet stå og betragte forhandlinger, men kunne intet stille op. Blot konstatere at en offentlig omgang voksenmobning var i gang. – Det kan godt være at du vil lege med os, men vi vil ikke lege med dig. Æv bæv.

Nå, efterhånden tror jeg at alle kommuner og regioner har fundet de personer som skal styre gesjæfterne de kommende 4 år. God fornøjelser siger jeg bare. Jeg er ikke spor misundelig på jer, men nu håber jeg sør’me at I bliver i jeres respektive politiske partier, så I ikke skuffer os, som har stemt på jer.

Det er fredag og vi skal fredagslinke. I dag skal det handle om Forsvarets Efterretningstjeneste, kommunalvalget, et gratis maleprogram til computeren, det gode gamle Tekst-tv samt et debatforum for folk, som har interesse for marsvin.

https://www.fe-ddis.dk: Her står den på Forsvarets Efterretningstjeneste. Det er dem, som skal passe på os.

https://nyheder.tv2.dk/kommunalvalg: Her finder du TV2s sektion om kommunalvalget. Læs sjove og tragiske historier fra det store landsdækkende skuespil.

https://krita.org: Her får du lige et gratis maleprogram til ungerne ved computeren. Kan hentes til Windows, Mac og Linux.

https://tekst-tv.dk: Nostalgi, når det måske er bedst.

https://forum.mutterne.dk: Debatforum for folk med interesse for marsvin. Tips og tricks til adfærd, foder, racer, sygdomme og meget mere.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.