Fem trommende fredagslinks

Fem trommende fredagslinks

Det er hermed sidste fredag inden næste folketingsvalg. De seneste uger har været præget af samtalelystne politikere, som bevæger sig rundt i gågader og på tv for at fortælle om deres fortræffeligheder inden for dansk politik. Nogen gør det godt, andre kan lære lidt.

Nogen vælger således at stille op til 2 parlamenter. Når man så er blevet valgt til et parlament i Europa, fordi 19.000 danskere har givet én sin stemme, takker man pænt nej tak og giver pladsen videre til en ung ”kollega”. Jeg synes at demokrati-begrebet bliver sat på en prøve i sådan en situation.

Men nu skal vi altså stemme på onsdag. På grundlovsdag, hvor mange har fri. Jeg håber for demokratiets skyld, at mange af stemmeberettigede bevæger sig ned og sætter et kryds eller afleverer en blank stemmeseddel. Når blot folk tager sig tid til at respektere det gode demokrati, som Danmark er baseret på. Vi må og skal aldrig give afkald på den demokratiske ret, som grundloven sikrer os.

En af disse rettigheder er ytringsfrihed. Den har jeg det svært med i øjeblikket, må jeg indrømme. For på den ene side set er jeg jo helt 100 procent sikker på, at ytringsfrihed er det eneste rigtige i ethvert samfund. Det bliver blot en anelse anstrengt, når skrigemaskiner og provokatører skal ødelægge den gode stemning med ytringer, som mangler respekt og forståelse for andre mennesker.

Ung politiker får mit kryds

På onsdag sætter jeg mit kryds ud for en politiker, som jeg mener vil være godt at få ind på Christiansborg. Det er samtidig en relativ ung politiker, som har lidt erfaring fra arbejdslivet. Det synes jeg nemlig også er vigtigt: at de politikere som skal være med til at indrettet vores samfund også har lidt livserfaring som ballast. Politikere som kommer direkte fra universitetet med en statskundskab i rygsækken er sikkert glimrende, men en egentlig livserfaring fra det pulserende erhvervsliv er der næppe tale om.

I dag forærer Nettips 5 stemmer i form af links til folket. Hyperlinks til hjemmesider på det store internet. Det handler om nørderier, grundloven, en sjov fodboldklub, løberi samt Heartland Festival.

www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=45902: Her er den så: den danske grundlov. Fra den 5. juni 1915 med justeringer hen ad vejen.

www.fc-roskilde.dk: Er dette Danmarks mest morsomme fodboldklub i øjeblikket?

www.heartlandfestival.dk: Cirka 15 kilometer fra dette tastatur fyrer de den af ved Egeskov. Årets Heartlandfestival er i gang, og i aften oplever de blandt andet The Raconteurs, Kris Kristofferson, Peter Sommer, Lowly og min egen favorit: Tim Christensen.

www.runnersworld.com: Tag løbeskoene på og løb en tur. Eller tjek dette site, der indeholder en del nyttig info om den form for livsstil.

www.techspot.com: Techspot er for nørder, som godt kan lide nørdede historier med nørdet twist.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.