Fem traumatiske fredagslinks

Fem traumatiske fredagslinks

I går aftes sad sønnike, kæresten og jeg i Scala Svendborg sammen med en flok andre interesserede mennesker. Mennesker som alle havde den fælles interesse i at se filmen One More Time With Feeling. Det er en dokumentarfilm, som kun blev vist i går én gang og er en forløber for hans album, som udkommer i dag.

Albummet hedder Skeletron Tree. Titelnummeret er blevet min helt store favorit. På rekordtid. Dystert, vil nogen sige. Kedeligt, siger andre. Og nummeret er dystert, og det er filmen vel egentlig også. Man skriger ikke af grin. Det store tema, som dukker op i filmen, er den enorme sorg, som Nick Cave sidder med.

For kort tid siden mistede han sin 15-årige søn efter en faldulykke i England. Det er enhver forældres værste mareridt: at miste sin døn eller datter. Man bliver stille, når Nick Cave taler om traumer.

Uden for mit vindue har det været gråt det meste af morgenen. Det er blevet formiddag, og nu ser jeg at skyerne bliver brændt af. Om lidt er himlen blå. Mit kryptiske, symbolske budskab må du selv tolke.

Fredagens links går i retning af mange forskellige ting. Der starter en god fond op, der skal støtte børn og unge. Så er der en helt andet bold, som handler om specialudstyr til skoler og hospitaler. Du får et link til et spændende sted på nettet med nye ting du skal vide, du lærer at spille skak og så får et link til et gratis program, som du kan redigere videoklip med.

www.fondendeungeraske.dk: Fonden De Unge Raske vil støtte børn og unge, som har haft sygdom/sorg tæt inde på kroppen. Et mestergodt initiativ, som jeg giver al min støtte.

www.labconcept.dk: Labconcept har forstand på noget så eksotisk som udstyr til skoler, uddannelsesinstitutioner, hospitaler og laboratorier.

www.chesscademy.com: Nu skal det handle om skak. Dette mesterlige brætspil, hvor al aktivitet foregår mellem brikker på bordet og brikker i hjernen. Her lærer du at spille skak via guider og videoklip.

www.oneminlist.com: One Minute List. Det er titlen på dette website, som indvier dig i nye ting. På 60 sekunder får du en række facts, som du måske ikke kendte til. Desværre opdateres sitet ikke.

www.openshotvideo.com: Her får du et gratis alternativ til videosoftware, der normalt koster kassen. Dette gratis program til videoredigering hedder OpenShot Video Editor.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.