Fem tørkeramte fredagslinks

Fem tørkeramte fredagslinks

Kroatien imod Frankrig. Hvad for en kriger? Jo, VM finale på søndag naturligvis. Belgien mod England i morgen lørdag. 2 interessante kampe med understregning på finalen på søndag, hvor Kroatien indtræder finalepladsen for første gang. Frankrig har været der før.

Meget er på spil, og nerver er på højkant. Sådan er det jo med finaler, uagtet om det gælder musik, skak, golf, ballet eller kagedyst. Man lander i en finale med x antal andre finalister, og når finalen er afgjort, findes der som regel kun én vinder og så nogen, der følger på de næste pladser.

Jeg var lige ved at skrive tabere, altså: der er én vinder og så nogle tabere. Men at kalde enten Kroatien eller Frankrig for en taber, er at tage munden for fuld. Begge hold har ydet en flot indsats, og Danmark kan tage kredit for at have spillet uafgjort med begge hold.

Ja ja, Danmark blev slået ud efter straffespark, men sådan går det jo i sådanne turneringer. Der skal jo findes en vinder. Og dermed også en taber. Tabere forlader ofte banen med nedslåede miner, mens vinderne smiler, griner og krammer hinanden. Sådan er spillets uskrevne regel.

Tab og vind med samme sind

Tab og vind med samme sind. Jo jo, det giver jo fin mening i visse sammenhænge, men på elitesportsplan kan det være svært at se sur ud, hvis man har vundet. Det gælder også i hverdagen. Hvis man føler sig forbigået eller trådt over tæerne, er det forbandet svært at se fornøjet og tilfreds ud.

Herfra er der tilfredshed med, at det er fredag. Så skal jeg nemlig invitere dig ind på 5 forskellige steder på nettet. I dag skal det handle om musikfestivaler, en pædagogisk teknik-ordbog, Tour de France, mad i køleskabet, opskrifter og rockbandet De Underjordiske.

www.letour.com: I Frankrig håber de på guld søndag aften, men der foregår andre spændende sager i det franske land, blandt andet Tour de France. Ung dansker i hvidt – jubi!

www.deunderjordiske.com: De Underjordiske er navnet på et talentfuldt dansk, ungt band. De er dygtige til musik, men deres hjemmeside halter. Tjek lige nummeret Piskesmæld ud!

www.sidewaysdictionary.com: Har du brug for en pædagogisk forklaring på et teknisk begreb? Så tjek denne (amerikanske) ordbog ud.

www.myfridgefood.com: Hvad skal du have at spise i aften? Har du gode ingredienser i køleskabet. Tjek dem af på Myfridgefood som herefter kommer med forslag og opskrifter.

www.festivalmapper.com: For musiknørder som undertegnede er dette en superfed ide: en oversigt over festivaler i nærheden. Desværre er den en anelse mangelfuld. Skarø festival er ikke på. Skanderborg ej heller. Og mange andre. Men hjemmesidens ide er fantastisk.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.