Fem tjekkiske fredagslinks

Fem tjekkiske fredagslinks

I morgen brager det løs igen. Danmark møder Tjekkiet i EM-fodboldens kvartfinale, og det finder sted i byen Baku i et land, der er svært at stave til. Landet har nogle udfordringer i forhold til vesteuropæisk demokrati og medmenneskelighed, men det gider jeg ikke at berøre her.

I stedet vil jeg hellere snakke om tid. I morgen lørdag er det 21 dage siden, at Danmarks samlede hjerte stod stille i nogle minutter. Danmarks nummer 10, Christian Eriksen, faldt om på græstæppet i Parken. Det skete i en kamp imod Finland, som Danmark i øvrigt tabte 0-1. Men det er lige meget.

Senere lettede hele Danmark op, da det viste sig at Eriksen overlevede og kom sig i sygesengen. I nogle timer var fodbold og alt andet sport totalt ligegyldigt. Pludselig fik en masse mennesker i hele verden et wake up call. Hvis en professionel fodboldspiller i topform kan falde om med hjertestop, kan det vel ske for os alle.

Frivillige hjertestartere på Langeland

Heldigvis havde en årvågen lægestab styr på sagerne, og de fik hurtigt gang i Eriksens hjerte igen. Det reddede hans liv. For hvert sekund der går, hvor hjertet står stille, mindskes chancen for genoplivning. Og derfor er der al mulig grund til at hylde alle de mennesker, som er parate til at rykke ud for at redde menneskeliv.

På Langeland har de i en årrække haft et korps af frivillige, som er klar til at hjælpe mennesker i nød døgnet rundt. Ved hjælp af en app på deres smartphone er Langelands Hjertestarterforening blevet et initiativ, som har reddet adskillige menneskeliv på Langeland.

Hvis en person i Rudkøbing falder om med hjertestop, kan man hurtigt iværksætte en hjælpende hånd. De frivillige, som befinder sig tæt på vedkommende, får en melding i appen, og dermed kan de nå hurtigere frem end en ambulance eller læge fra Svendborg. Langelands Hjertestarterforening har min dybeste respekt.

Og på denne fredag er der grund til at hylde internettet. Det gør vi med links, der sender dig i armene på tidsregistrering, rige mennesker, frivillige hjertestartere på Langeland, nyhedslinks og tyske nørderier.

https://worldwealthreport.com: Her slås det fast, at antallet af personer i verden med mere end 1 million dollars i frie midler netop er rundet 20,8 millioner.

https://www.timesheetreporter.com/dk: Kunne du bruge en hjælpende hånd til tidsregistrering?

http://www.langelandshjertestarterforening.dk: Min dybeste respekt til de frivillige på Langeland.

https://www.journalistlinks.dk: Har du brug for et link til en god nyhed? Eller dårlig?

https://www.com-magazin.de: Her handler det om nørderier på tysk. Nyheder, downloads, test og lidt mere.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.