Fem synlige fredagslinks

Fem synlige fredagslinks

Det har været lidt af en kold tyrker at gå fra sommertid til vintertid. Det bliver godt nok tidligt mørkt i disse tider. Vi skal blot lige om på den anden side af 17, før lygter, lamper og lys skal tages i brug. Ikke at det er en stor overraskelse. Vi har jo oplevet scenariet før.

Til gengæld er det blevet lidt lysere om morgenen. For et stykke tid. Snart vil det være buldermørkt – også selv om du først skal op klokken 8. Mørke forbindes af mange mennesker med uhygge, men sådan behøver det naturligvis ikke at være.

For andre er mørke lig med usynlighed. Hvis der er mørkt i et lokale, kan man ikke se noget. Synligheden er væk. Sådan er det også mange andre steder. Når ting forsvinder, eller når ting blot ikke er synlige, kan man med rette tale om usynlighed.

Den usynlige mand

Den usynlige mand er vist nok en roman, som HG Wells skrev for år tilbage. Tanken – at man kan være usynlig – har fascineret mange mennesker i løbet af verdenshistorien. Tænk hvis man kunne være deltagende i et selskab, uden at nogen vidste at du var der! Nogen ville betale en formue for at være usynlig i direktionslokalet, hvor fremtidige strategier lægges.

Andre ville elske at være usynlige i bestemte omklædningsrum … Sådan har vi jo forskellige tanker og ønsker til usynlighed. Det omvendte er synlighed, hvilket også er ret betydningsfuldt, hvis man ønsker at være en del af en større sammenhæng.

Trafikken fordrer synlighed. Hvis du ikke er kig-bar i trafikken, risikerer du at blive kørt ned. Bum. Alle skal have lys på cyklen, og refleksbrikker er en god ide. Brug metaforen i enhver ledelse, hvor det er vigtigt med synlig ledelse. Det kan være på den lokale fabrik, eller det kan være på håndboldbanen.

Uden en synlig ledelse går tingene grassat. Eller der er i al fald en risiko for, at noget går galt. Synlighed og gennemsigtighed kan være noget af det vigtigste mange steder. Tvind-systemet er på mange måder en del af virkeligheden, og Tvind er da også meget synlige, selv om de måske foretrækker det omvendte. Og gennemsigtighed ønsker jeg ikke at behandle i denne sammenhæng.

I dag er det fredag, og jeg vil præsentere 5 links til læserne. Det plejer jeg jo. Fem synlige links, som alle med synet i behold kan se og klikke på.

http://librivox.bookdesign.biz/book/108661: George Orwell skrev romanen 1984. Det gjorde han i 1949, og det handler ikke kun om synlighed. Det handler i særdeleshed om overvågning. Tak til Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér for dette link til en gratis lydbog.

www.skagen.dk: Oppe nordpå i det nordlige Jylland har man et fantastisk lys. Malerne fra Skagen vidste det, og du bør bestemt ikke snyde dig selv for en fantastisk synlighed i Skagen.

www.løn.dk: I radioen taler man ofte om løn. Det gør man også på arbejdspladserne. Jeg tjekkede domænet ud og fandt en (måske) kreativ bogholder.

www.dansker.dk: Endnu et eksempel på, når gode domæner bruges til pjat og pjank.

Og så lige et sponsoreret link fra mig selv. Jeg kan nemlig hjælpe dig med SEO i Svendborg. SEO handler nemlig i høj grad om synlighed i Google.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.