Fem stormfulde fredagslinks

Fem stormfulde fredagslinks

Kære Kim, tænk at du sådan skulle forlade os en tidlig søndag morgen. Tak for alle sange og gode tanker, som du har beriget os alle sammen med i mange, mange år. Der er ingen, der nogensinde kommer op på dit niveau, og vi vil tænke på dig med taknemmelighed og respekt.

Ja, desværre måtte sangeren Kim Larsen give op over for en fæl sygdom, og det er aldrig rart at stå tilbage – især ikke hvis man er pårørende. Derfor håber jeg at de nærmeste nåede at få sagt pænt farvel til legenden af dansk musik.

Det der med at sige farvel er en slem ting. Jeg havde engang en pige i skolen, som ikke kunne fordrage at sige farvel. Det opdagede jeg efter en trepartssamtale. Forældrene til pigen rejste sig efter samtalen, og da jeg rakte hånden ud til pigen for at sige pænt farvel, vendte hun ryggen til og gik ud af døren.

Det lurede jeg ret meget på, men forældrene beroligede mig. De havde igennem livet opdaget, at pigen ikke brød sig om at sige farvel. Det undrede jeg mig over, fordi jeg mente at der lå høflig dannelse i at sige farvel. Senere i livet har jeg erkendt, at pigen jo blot var et kærligt menneske, som ikke havde behov for at sige farvel til mennesker. Hun ville hellere sige pænt goddag.

Håndtryk gør underværker

Sådan et håndtryk kan gøre underværker, og hvis jeg møder op til en fest eller reception, hvor folk ikke giver hånden, undres jeg som regel. Generelt er det ret uhøfligt, når man ikke siger pænt goddag, men der kan jo ligge mange grunde til torvs, når folk undlader håndtrykket. Det kan være at folk ikke hilser på nogen, som de ikke kender.

Eller det kan ganske enkelt også skyldes en misforståethed. Det oplevede jeg selv en dag jeg var til et netværksmøde. Jeg var en af de sidste, som ankom, og i løbet af få minutter ville hele arrangementet starte op. Jeg kiggede rundt og erkendte at der ville være mange, som skulle have et håndtryk. Derfor vurderede jeg at jeg ville vente med at sige goddag.

Det var en fejl. Efter 45 sekunder kom en gæst hen og sagde, at det var ret uhøfligt, når man ikke hilste ordentligt på de andre i lokalet. Jeg kiggede rundt og kiggede derefter på uret. Personen, som på en sød måde gjorde mig opmærksom på min uhøflighed, nikkede og konstaterede tørt, at jeg sagtens kunne nå hele vejen rundt. Så det gjorde jeg, og det var en god runde med friske kommentarer og blink i øjnene.

Det er fredag og vi skal hilse på hjemmesider, som du måske ikke kender. Der bliver sagt goddag til emner som

www.tempo-dam.com: Her er en dansk virksomhed, der hjælper med at sikre samfundet mod indtrængende vandmasser.

www.kahlerdesign.com: Og så blev denne hæderkronede danske virksomhed solgt i ugens løb.

www.jussiadlerolsen.dk: Jeg går for lidt i biffen, men på torsdag skal gutter og jeg ind at se Journal 64, en film i serien om Afdeling Q. Forfatter bag serien er Jussi.

www.boredpanda.com: Et amerikansk magasin på nettet, hvor pandabjørne måske keder sig?

www.kimlarsendk.dk: Hvil i fred, Larsen

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.