Fem stormende fredagslinks

Fem stormende fredagslinks

Hold da op. Jeg skal da lige love for at det blæser op på Sydfyn i disse minutter. Og det er uden tvivl intet at regne med i forhold til det der sker i Nordjylland. Den fæle Otto har ramt landet og det hele brager løs fra klokken 15 til klokken cirka 23, hvis vi skal stole på DMI.

Og ja, han hedder Otto. Siden 2013 har DMI valgt at navngive stormene, og reglen er at det altid skifter imellem drengenavne og pigenavne. Herfra skal jeg ikke undlade at være stolt over, at det første navn, der blev bragt på banen, var Allan. Det skete den 28. oktober 2013 – en dag min far ville have haft fødselsdag.

Siden kom flere piger og drenge til. Første pige i stormgården hed Bodil. Og så er det ellers gået derudad. Krav til navnene er at de skal være lette at udtale, der må maks være 3 stavelser og navnet skal være nemt at stave. Lad mig i den henseende nævne, at nogen ynder at skrive Allen eller Alan, men jeg hedder altså Allan. 2 a’er, 2 l’er og et n. Men det er en detalje.

Politimand og skurk

Et blik i Wikipedia røber følgende navne til en storm i Danmark: Allan, Bodil, Carl, Alexander, Dagmar, Egon, Freja, Gorm, Helga, Urd, Ingolf, Johanne, Knud, Alfrida, Laura, Malik, Nora og altså nu Otto. Når man sådan lister sådan et stak navne igennem, kommer jeg blandt andet til at tænke på

– En politimand

– En skuespiller

– En zar

– En dronning

– En sjov skurk

– En mus

– Et næsehorn

– Og meget andet

Well, ikke mere navnevrøvl. Det er fredag og vi skal en tur på nettet. I dag skal vi styre musen henimod så spændende emner som Otto, knive, spændende stykker legetøj, en ny søgemaskine samt et sted hvor teksten pludselig står på hovedet.

https://you.com: Denne søgemaskine kender jeg ikke, men det er altid rart med konkurrenter til de førende på området.

https://www.knifegeek.io: Et nørdet sted for folk med hang til knive og dolke. Personligt kunne jeg ikke være mere ligeglad.

https://upsidedowntext.top: Pas på du ikke bliver rundtosset eller forvirret.

https://www.otto.dk: Jo, den måtte jo prøves, og du lander på et stort sted med et rimeligt saftigt webdesign.

https://www.dealify.com: Det sker af og til at jeg finder et godt stykke legetøj herinde.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.