Fem spotifyske fredagslinks

Fem spotifyske fredagslinks

Spotify har lige sendt mig en mail. Det gør de af og til. Du ved måske ikke hvad Spotify er? Det er en online streaming musiktjeneste på internettet, hvor du stort set kan lytte til al de musik, som du har lyst til. Her i hjemmet sætter vi enormt stor pris på Spotify. Vi er en anelse musiktossede.

Men altså, jeg fik en mail der fortalte, at de nu har sammensat en hitliste specielt til mig. Denne hitliste kalder de for Wrapped 2017 – Your top songs 2017. Desuden kunne Spotify fortælle at jeg havde lyttet til musik på tjenesten i over 41.000 minutter. Dette tal har jeg divideret med 60 for at få tallet i antal timer. Resultatet er 683 timer.

Hvis jeg dividerer dette tal med 24, får jeg resultatet 28, som altså indikerer antal dage jeg har lyttet til musik på Spotify i året 2017. 28 dage! Dertil skal jeg så lægge tid, som er brugt på diverse musikvideoer på YouTube samt på min elskede pladespiller, hvor gode vinyler drejer rundt med 33 omdrejninger i minuttet.

Musik er alt. For kort tid siden oplevede jeg Nick Cave på Amager. For et par uger siden var det War on Drugs på Tap1, og i forgårs var det King Krule i Vega. Indimellem har jeg lyttet til Irah på Harders í Svendborg og McCoy sextet på Arne B, ligeledes i Svendborg. Næste meget store oplevelse bliver Steven Wilson i Vega.

Ligegyldig viden?

Og hvorfor denne ligegyldige viden? Såmænd for at fortælle, at musik spiller en meget stor rolle i mit liv ved siden af min dejlige familie og mit gode job som selvstændig erhvervsdrivende i Bojsen IT. Spotify startes op næsten synkront med mit skrivebord i Windows og MacOS. I baggrunden spiller musikken lige nu. Norske Airbag som er et af de mest oversete bands spiller nummeret Homesick. Et nummer på over 17 minutter.

Jeg opdagede Airbag ved et tilfælde på Spotify. Related artists er et smart fænomen, som foreslår musik til dig ud fra den musik du normalt lytter til. Her dukkede Airbag pludselig op. Måske fordi jeg er ret vild med Pink Floyd, Steven Wilson og Rush.

Mine fredagslinks dedikeres til noget af den musik jeg sætter allerhøjest for tiden. Du er med garanti langt fra enig i mine valg, men det er jo det herlige ved livet: vi behøver ikke altid at være enige. Slet ikke om kultur, religion og politik.

www.airbagdisconnected.com: Norske Airbag er efter min smag et af de allerstørste bands. De har med garanti lyttet til Pink Floyd på deres drengeværelse i Oslo.

www.stevenwilsonhq.com: Steven Wilson er multiinstrumentalist og en fantastisk sangskriver og komponist. Han var tidligere i bandet Porcupine Tree. Genial progressiv rock.

www.cigarettesaftersex.com: Bortset fra et ganske lækkert bandnavn er Cigarets After Sex en af de helt store opdagelser for mig i 2017. Sprød pop når det er bedst.

www.slowdiveofficial.com: Den største opdagelse i 2017 er dog Slowdive. Dette band har eksisteret i mange år, uden at jeg har kendt til det. Det bedste af det bedste.

www.realestatetheband.com: Sidst men ikke mindst: Real Estate. Totalt venlig og afslappende poprock, som man kun kan blive glad i låget af.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.