Fem snebedækkede fredagslinks

Fem snebedækkede fredagslinks

Hold da op! Sikke da et snedrama, der har ramt Danmark. Jeg håber at den danske befolkning klarer frisag indtil søndag, hvor regn visker sneen væk. Det er jo helt vildt så meget sne, der er faldet her natten til fredag.

Sne er jo også hvad Peter Høeg skrev om en gang i 1980’erne, hvor frk. Smilla havde udfordringer med skurke. Smilla er grønlænder, og i Grønland ved de om nogen, hvad snemængder handler om. Jeg er så privilegeret at have haft mulighed for at opleve Grønland på tæt hold.

Det skete i Sisimiut og Ilulissat, hvor de grønlandske borgere tog så hjertelig og varmt imod mig. Gæstfrie ud over alle grænser. Dengang snakkede vi meget om e-handel, altså handel på nettet, og er der folk, der er afskærmet fra den øvrige del af verden, er det folk i Grønland. Is og sne gør det helt umuligt at få varer frem i perioder.

En ishockeykamp har 3 perioder, og her er det så spillernes pligt at hamre pucken så mange gange i modstandernes mål som muligt. For at vende tilbage til 80’erne kørte jeg faktisk Puch i en kort periode. Dengang havde man ikke grønne mælkekasser bagpå. Man sad heller ikke fastspændt på bagsædet i bilerne.

Sikkerhedsseler er helt uundværlige i dag, og jeg venter stadig med længsel på det samfund, hvor biler er styret af computere og ikke mennesker. Mennesket bag rattet er uberegneligt, og du kan aldrig vide dig sikker, når du befinder dig i trafikken.

Det er fredag, og her får du 5 fredagslinks, som handler om grønlandsk e-handel, videokurser, Tarantino, kinesisk finanskrise og den førerløse taxi.

www.udemy.com: Her finder du masser af videokurser á la det du finder hos Lynda.com. Brug søgefeltet og bliv overrasket over alle de videokurser, der dukker op. Og priserne er rimelige, synes jeg.

www.pisisa.gl: Vi vender lige tilbage til Grønland, hvor Pisisa er en omfattende, stor og glimrende s-shop, hvor de grønlandske borgere kan handle varer, som herefter leveres med skib eller fly.

www.china.org.cn: Kina nærmer sig en finanskrise, og det kan sagtens få stor indirekte betydning for os her i Europa. Her kan du klikke dig ind på en engelsk hjemmeside, oprettet af den kinesiske regering.

www.thehatefuleight.com: Tarantino er kongen over dem alle. Nu er han ude med en ny western. Den hedder The Hateful Eight, og den kan du godt tage ind at se.

www.goo.gl/X0b0qt: Denne forkortede webadresse sender dig til Autorevolution, hvor du kan læse om den førerløse taxi i Seoul. Den har endnu ikke været impliceret i trafikuheld. Se også videoen. Fremtiden er spændende.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.