Fem smukke fredagslinks

Fem smukke fredagslinks

Solen skinner. Himlen er blå over Svendborg. Det bliver en god weekend. Lad os fokusere på de gode og smukke ting i de kommende uger. Vi skal holde fast i strategien og sørge for at vores sygehuse og personalet dér kan følge med. Og vi skal vise hensyn. Det er vores borgerpligt.

Og så skal vi huske at sætte pris på de muligheder, der pludselig er åbnet op. Her til morgen læste jeg en interessant klumme i Jysk Fynske Mediers erhvervstillæg. Det er formand for Fremstillingsindustrien, Palle Damborg, der tænker højt omkring ideen med at se positivt på noget negativt. Altså at se det lyse, hvis ting pludselig formørkes.

Han taler blandt andet om værdier. I stedet for at sætte fokus på ferierejser og dyre tasker, handler det pludselig om nærvær. Med familien. Og med naboerne (på afstand). Vi taler pludselig om ”dybere” ting, som vi måske helst foretrækker at holde for os selv. Og mange indser at de savner samværet med kolleger, familie og venner. Ting som mange af os tager for givet.

De gode sider ved livet

Trafikken på landeveje og motorveje er heller ikke så slem i øjeblikket. Selv om der er nogle båtnakker, der lige presser foden ekstra på speederen, så arbejder mange hjemmefra i disse dage. Man er begyndt at se fordele ved hjemmearbejdspladser, og dagens arbejde kan i mange tilfælde godt klares på en kombi mellem hjem og arbejdsplads.

Palle Damborg nævner også byrådsmøder, som nu afvikles online. Her mødes politikerne bag deres respektive skærme, og det fungerer jo. At hr og fru Danmark oven i købet kan logge på og følge med, er en styrke for demokratiet, påpeger han. Og han har jo ret.

Og at danske politikere viser voksentegn er efter min mening også værd at respektere. Uanset om man er til venstre eller til højre for midten, har de danske politikere stået sammen i denne krise. Mudderkastning og flueknepperi (undskyld) er stort set manet til jorden. Nu skal der findes løsninger.

Så tak til politikere, der vil Danmark det bedste. Tak til danske personale, som tager sig af os, hvis vi bliver syge. Tak til dig, fordi du læser med her. Og Palle Damborg: jeg er enig med dig: lad os give hinanden en mental krammer. Mange trænger vist til en krammer.

Det er fredag og vi skal fredagslinke. Lad os i dag kaste vores blikke på søgemaskineoptimering, penge, Storebæltsbroen og Zoom.

https://disavow.tools: Her handler det om søgemaskineoptimering. Er der hjemmesider, der linker til din hjemmeside? Det er som udgangspunkt godt, men hvad nu hvis det er lyssky hjemmesider?

https://storebaelt.dk: Jeg vil blot lige nævne, at regeringen nu kan vælge at lukke Storebæltsbroen, hvis de finder det nødvendigt.

https://zoom.us: Zoom er på rekordtid blevet et favoritsystem til online videokonferencer og -møder.

www.skat.dk: Den skulle være god nok. Mange danskere får måske penge tilbage i skat i dag.

https://penge.dk: Og apropos penge: Tjek Penge og Privatøkonomi. Her finder du mange gode artikler og nyheder om finanserne.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.