Fem slettede fredagslinks

Fem slettede fredagslinks

Tænk hvis man havde en funktion på sin computer, der automatisk kunne slette noget efter – lad os sige – 30 dage. Ja, jeg har svært ved lige at finde nogle konkrete eksempler. Øhm, måske e-mails i indbakken. Alle e-mails dér skal forsvinde ud i den blå luft efter 30 dage.

Det kunne også være opslag på de sociale medier: alle opslag, som ikke har fået minimum 10 likes skal automatisk slettes efter 30 dage. Eller fotos på Instagram: hvis et opslag ikke har opnået minimum 20 likes, skal billedet fjernes fra mediet efter 30 dage.

Det kunne også være ude i virkeligheden: hvis Brugsen ikke har solgt et bestemt slags øl inden for de seneste 30 dage, skal den pågældende øltype automatisk fjernes fra hylderne. Eller på restauranten: hvis en tjener ikke har fået drikkepenge inden for de seneste 30 dage, skal han fyres.

Automatisk slettede sms-beskeder – haha

Eller på telefonen: hvis der ikke er nogen, som har ringet dig op inden for de seneste 30 dage, skal telefonen smides ud. Eller du skal skifte nummeret ud med et nyt. Det kunne også handle om dine sms-beskeder: alle beskeder uden undtagelse skal slettes automatisk efter 30 dage. Så er der ryddet så dejligt op.

Arh, det sidste eksempel er lidt gakgak. Forestil dig at man har en telefon, som uden afbrydelse eller påvirkning automatisk sletter sms-beskeder, der er over 30 dage gamle. Både sms’er som du har modtaget og som du har sendt. Jeg ved godt at min fantasi stikker af med mig, men tænk nu hvis det var virkelighed.

Eksemplet med tjeneren eller øllet i Brugsen kunne sagtens lade sig gøre. Det er jo inden for det relle verdensbillede. Men eksemplet med de selvslettende sms-beskeder er for langt ude. Det er med andre ord et eksempel, som du bedes se bort fra. Det lyder jo helt vanvittigt.

Forestil dig at Kasper Hjulmands sms-beskeder til Kasper Smeichel pludselig var væk fra telefonen. Eller Mettes beskeder til departementschefen pludselig manglede. Pist borte. Væk. Svære at genskabe. Undskyld. Min fantasi stak fuldstændig af.

Det er fredag og vi skal kigge på fredagslinks. I dag skal det handle om en gratis officepakke, gratis værktøj til pdf-filer, Patina, minkkommissionen og hjemmesiders hastigheder.

https://www.experte.com/pagespeed: Hvor hurtig eller langsom er din hjemmeside? Tjek hastigheden her.

https://www.sejda.com: Krummedige i vort forum bragte dette gyldne link. Her kan du arbejde seriøst med pdf-filer. Tak for tippet.

https://www.freeoffice.com: Et andet forummedlem – Affi – tippede os om denne gratis Officepakke. Tak, Affi.

https://www.minkkommissionen.dk: Denne kommission gransker i sagen om de aflivede mink i Danmark. Lige i øjeblikket er det vist nok en sms eller to, der søges efter.

https://bandetpatina.dk: Ubetinget et af Danmarks bedste livebands. Og så fra Svendborg af.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.